Kendte26. december 2014

Årets mirakel: 4-årig blev skyllet væk af tsunamien i 2004 – blev fundet i LIVE

I dag er det tiårsdag for tsunami-tragedien i Sydøstasien
Af af

Årets mirakel: 4-årig blev skyllet væk af tsunamien i 2004 – blev fundet i LIVEI dag er det 10 år siden, at én af verdenshistoriens allerværste naturkatastrofer tog livet af omkring 230.000 mennesker.

Et kraftigt jordskælv cirka 100 kilometer vest for den indonesiske ø Sumatra rokkede så kraftigt med havbunden, at meterhøje bølger bragede ind mod kysterne, der grænsede op til Det Indiske Ocean.

Vandmasserne fejede alt omkring sig væk - og i alt mistede 230.000 mennesker livet den 26. december 2004.

LÆS OGSÅ: Mirakel: 4-årig fundet i live 10 år efter tsunami-katastrofe

Men 10-året for katastrofen blev også året, hvor miraklet skete: En 14-årig pige blev i august i år genforenet med sin familie, efter hun tilbage i 2004 blev skyllet væk af den altødelæggende tsunami.

Forældrene gjorde alt, hvad de kunne for at holde fast i deres to børn, sønnen Arif Pratama Rangkuti og datteren Raudhatul Jannah, da bølgerne omsluttede dem i deres hjem i Banda Aceh-provincen i Indonesien. Men forgæves. Efter kort tid blev presset fra vandmasserne så voldsomt, at de ikke længere kunne holde fast i deres børn.

Forældrene ledte hvileløst efter børnene i måneden efter tragedien, men uden held. Hver aften bad de til Gud om at blive genforenet. Men der skulle gå 10 år, før deres bønner blev hørt.

For et af deres børn, datteren Raudhatul Jannah, havde overlevet.

Da bølgerne rev den dengang 4-årige pige fra sine forældres arme, lykkedes det hende at klamre sig til et stykke drivtømmer.

Den lille pige holdt fast i drivtømmeret, indtil hun skyllede op på en strand på en afsides trope-ø, der ligger omkring 40 kilometer fra kysten. Her tog en lokal fiskerkone den lille pige til sig og passede og plejede hende.

Som dagene, ugerne, månederne og årene gik, mistede Raudhatul Jannahs familie alt håb om at få deres lille pige tilbage i live, men i august kom nyheden, som ingen havde turdet håbe på:

Raudhatul Jannahs onkel havde fundet den lille pige - i dag 14 år gammel - da han tilfældigvis besøgte den afsidesliggende ø.

Nyheden spredte sig straks til hele verden, mens pigens mor tog af sted for at blive genforenet med sin datter:

- Det er et mirakel fra Gud, udtalte moderen dengang ifølge flere udenlandske medier.

Forældrene har dog stadig ikke fundet deres dreng, der var syv år gammel, da tsunamien ramte.

I anledning af 10-årsdagen har vi samlet et galleri med billeder af tragedien og miraklet fra tsunamien:

Bygger på artikler fra BBC, CNN og billeder fra All Over Press.

Sponsoreret indhold