9/11: Her er billederne, vi aldrig glemmer

Billeder taget 11. september 2001, da New York - og resten af USA - blev ramt af et terrorangreb, der tog livet af næsten 3.000 uskyldige.

Billeder taget 11. september 2001, da New York - og resten af USA - blev ramt af et terrorangreb, der tog livet af næsten 3.000 uskyldige.

(Foto: All Over)

Hvor var du, da flyene bragede ind i World Trade Center? I skole? På arbejde? Måske på ferie?

Lige meget hvor du var – og næsten også hvor gammel du var – glemmer du formentlig aldrig den skæbnesvangre dag – og hvad du lavede præcis i det øjeblik, du fik nyheden om begivenheden, der ændrede verdenshistorien.

To fly – kapret af skrubbeløse terrorister – var braget ind i de to ikoniske tårne i New York, et tredje fly var styrtet ned i Pentagon, og et fjerde fly – formentlig med kurs mod Det Hvide Hus – nåede aldrig sit terrormål og styrtede ned på en mark nær Shanksville, Pennsylvania.

Angrebet mod USA's 11. september 2001 tog livet af næsten 3.000 uskyldige, mens over 6.000 blev kvæstet.

SE og HØR har herunder samlet et galleri med de billeder fra 11. september 2001, som vi aldrig glemmer.

11. september 2001 - billeder af World Trade Center

Det er dog bestemt ikke kun billederne, vi husker fra den forfærdelige dag. Også en række videoer fra terrorangrebet har brændt sig fast på vores nethinder. Og særligt én video sendte chokbølger gennem hele verden.

Videoen, som du kan se nederst, er filmen af to studerende, som boede på et kollegie tæt på World Trade Center. De to studerende begyndte at filme ud af vinduet, da det første fly havde ramt det nordlige World Trade Center-tårn klokken 08:46. De to studerende troede først, at der måtte være tale om en ulykke – men da det andet fly bragede ind i sydtårnet klokken 09:03, opdagede pigerne til deres rædsel, at der måtte være tale om et angreb.

Du kan se eller gense pigernes video herunder:

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close