Kendte20. januar 2017

Vi er i live! 8 personer – og 2 hunde – fundet i live efter lavine

Indtil videre er det lykkedes redningsarbejdere at redde otte personer – og to hunde – ud i live fra det italienske hotel, der onsdag blev begravet i en kæmpe lavine. Redningsarbejderne frygter, at omkring 25 mennesker har mistet livet i den tragiske naturkatastrofe
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lavine_front.jpg
 Foto: All Over

En hyggelig skiferie blev på et splitsekund forvandlet til død og ødelæggelse, da et italiensk skihotel onsdag blev begravet af en kæmpe lavine.

Lavinen har fuldstændig begravet hotellet og dets gæster – men midt i kaosset er der alligevel små lyspunkter.

Fredag kom det nemlig frem, at det er lykkedes redningsarbejdere at finde frem til otte personer – deriblandt to børn – der alle er i live i det knuste Hotel Rigopiano, der ligger i Farindola.

To personer – deriblandt en unge pige – var ifølge det britiske medie Daily Mail blevet reddet ud af hotellet fredag eftermiddag. Seks andre befinder sig stadig i hotellet og venter på at blive gravet fri.

Hotellets to hunde Wolf og Cloud er også blevet reddet i sikkerhed.

https://imgix.seoghoer.dk/hunde.jpg

De to hunde Wolf og Cloud er reddet ud af det knuste hotel. Foto: Facebook

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Redningsarbejderne fandt de overlevende i hotellets køkken, hvor de havde søgt tilflugt, siden at den altødelæggende lavinen ramte hotellet onsdag. Her har de angiveligt holdt sig i live ved at tænde bål og spise maden i køkkenet.

Lavinen ramte hotellet onsdag med så stor en kraft, at den tre etager høje bygning styrtede sammen, og dens fundament blev skubbet 10 meter.

Området, der ligger i den centrale del af Italien, har de seneste uger fået store mængder sne, som flere steder har lagt sig i flere meters dybde. Desuden har området været ramt af flere jordskælv – og det var formentlig også denne kombination, der onsdag udløste den enorme lavine.

De italienske redningsarbejdere fortsætter med at arbejde på højtryk for at redde de overlevende ud. Alligevel frygter man, at op mod 25 er omkommet.

Se billeder af lavinen og hotellet i galleriet herunder:

Hotel Rigopiano, der ligger i Farindola,ramt af lavine i januar 2017

Sponsoreret indhold