Kendte19. juli 2016

Lagde denne video på Instagram – kort efter døde hun i lavine

Få timer før den svenske ski-stjerne Matilda Rapaport blev fanget i en dødsensfarlig lavine i det chilenske skiområde Farrelones, lagde hun en video op fra stedet. Nu strømmer det ind med hyldester og varme ord til den afdøde svenske skiløber
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ski_front.jpg
 (Foto: Instagram/Matilda Rapaport)

De svenske ski-entusiaster er i lige dele chok og sorg over mandagens tragiske nyhed. Her kom det frem, at den 30-årige ski-stjerne Matilda Rapaport ikke overlevede den lavineulykke, hun var involveret i torsdag.

Matilda Rapaport var i gang med at indspille en film, da hun blev fanget af de enorme snemasser – få timer forinden havde hun lagt en video op på sin Instagram-profil.

Her havde Matilda Rapaport filmet det område, hvor hun blot få timer senere omkom.

Morning bliss #STEEPgame #farrellones

En video slået op af Matilda Rapaport (@matildarapaport) den

14. Jul 2016 kl. 5:58 PDT

Matilda Rapaport var begravet under lavinen i en længere periode og var bevidstløs, da det endelig lykkedes redningspersonalet at grave hende fri.

Hun blev efterfølgende hastet til et hospital i Chiles hovedstad Santiago, hvor hun siden har lagt i koma. Mandag aften stod det dog klart, at Matilda Rapaports liv ikke kunne reddes.

I dagene op til sin alt for tidlige død lagde Matilda Rapaport flere billeder op på sin Instagram-profil. Flere af billederne viste den livsglade og talenfulde kvinde i sit rette element: Iført skitøj og i gang med at stå på ski.

For en uge siden lagde hun et billede på sin profil, hvor man kunne se Matilda Rapaport komme gående med flere kufferter. Billedet viste hende i hjemlandet Sverige forud for hendes rejse til Chile.

- Adios Sweden, Chilean mountains here I come, skrev hun som kommentar til billedet.

Adios Sweden, Chilean mountains here I come

Et billede slået op af Matilda Rapaport (@matildarapaport) den

10. Jul 2016 kl. 9:41 PDT

Mandag aften bekræftede det svenske skiforbund det tragiske dødsfald:

- Det er en forfærdelig hændelse med et meget ulykkeligt udfald, som er enormt svært at tage ind. Vores tanker går til Matildas nære og kære, og vi vil i det svenske skiforbund gøre alt, hvad vi kan, for at støtte dem i denne svære tid, udtaler Thommy Eliasson Winter, alpinchef i det svenske skiforbund, i pressemeddelelsen fra det svenske skiforbund.

Matilda Rapaport var et af Sveriges mest talentfulde skiløbere, og hun har blandt andet repræsenteret sit hjemland under de såkaldte Freeride World Qualifier Tour. Lige nu strømmer det ind med hilsner og varme ord på Matilda Rapaports Instagram- og Facebook-profil. Også det svenske skiforbund hylder den unge kvinde.

- Matildas personlighed og hendes færdigheder gjorde hende til en af de største profiler inden for freestyle-skiing. Hun var en stor rollemodel og en inspirationskilde for mange inden for alpint skiløb, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Det er blot tre måneder siden, at 30-årige Matilda Rapaport blev gift med Mattias Hargin, der også er professionel skiløber. Manden befinder sig lige nu i Chile sammen med Matilda Rapaports mor.

Matilda Rapaports manager, Håkan Hansson, fortæller til det svenske medie Expressen, at han er ”helt knust.

- Jeg kan ikke sige så meget. Personligt er det bare meget, meget sørgeligt, siger han til det svenske medie og tilføjer, at hendes mand naturligvis også er dybt berørt.

- Mattias (Hargin, red.) er stadig i Chile, og han er naturligvis helt ekstremt ked af det.

Sponsoreret indhold