Kendte5. december 2019

67-årige Anders Bircow tager 30 år til: Umoden til pension

Skuespiller Anders Bircow er godt i gang med at slide de danske scener tynde og har sin egen opskrift på at holde sig 15 år yngre end sin dåbsattest.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anders_bircow_hjp.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Kalenderen bugner. I efteråret turnerede han landet tyndt med musicalen "Lyset over Skagen", for nogle uger siden var der premiere på Linie 3's nye juleshow, og nu er det så repremiere på musicalen "Tarzan", der er på programmet for skuespiller og entertainer Anders Bircow.

Det sker alt sammen, mens alderen ellers fortæller, at den musikalske komiker har ramt folkepensionsalderen. Helt præcist er han nået op på 67 sjove år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_bircow_foto_claus_poulsen.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

En del af hemmeligheden bag den friske Anders Bircow er golf, et lyst sind og en stor glæde ved arbejdet på scenen. (Foto: Claus Poulsen)

– Det behøver du ikke skrive i artiklen! Der er mange mennesker, der tror, at jeg er i starten af 50’erne, siger golfentusiasten med et stort smil.

– Jeg kan ikke mærke det på nogen måde. Ikke andet end at mine drives er blevet 15 meter kortere. Så jeg må spille golf på en lidt anden måde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_bircow_foto_birger_storm.jpg
 (Foto: Birger Storm)

I alt har Bircow fire døtre i alderen 11 til 33 år, som han nyder at tilbringe tid sammen med. Her er det Sophia, som for nylig var med farmand på Bakken for at se Ørkenens Sønner. (Foto: Birger Storm)

Lyst sind hjælper

– Selv om jeg er gammelt astmabarn, tror jeg på, at jeg bliver over 100 år.

– Jeg tager mange vitaminpiller. Og så er min lille hemmelighed, at jeg tænker lyst og har en positiv attitude til livet. Det betyder meget. Undersøgelser viser, at optimister lever længere, siger Bircow, der har sat sig ind i sagerne og holder foredrag om en positiv tilgang til tilværelsen.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_bircow_foto_wen.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Bircow elsker livet som skuespiller, men særligt én ting gør ondt, når han forlader fruen, Marion, og døtrene, Sophia, 18, og Julia, 11. – Det største afsavn er mit morgenkram fra børnene, afslører farmand. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Når altså kalenderen tillader det.

– Jeg arbejder, så længe jeg kan sige en replik. Jeg overlever ikke, hvis jeg ikke optræder. Jeg bliver aldrig træt af mit arbejde. Teaterfamilien er en god familie at være i, for man er gode til at opmuntre hinanden, siger Anders, der også er opmærksom på at gå 10.000 skridt hver dag og holde sig så meget som muligt fra alkohol for at holde sig frisk.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_bircow_foto_lhl.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

– Det er sjovt at være ude med Linie 3. Der oplever man os næsten helt privat på scenen, for det er jo ikke rigtige roller, vi spiller, fortæller Anders om makkerskabet med "de to andre", Preben Kristensen, 66, og Thomas Eje, 62, som har været et underholdende hit i 40 år. (Foto: Lars H. Laursen)

I oplæring hos fruen

Næste år, når de mange forestillinger med Linie 3 og Fredericia Teaters opsætning af Disneys "Tarzan" i Falkoner Salen i København er overstået, venter nye udfordringer.

Hvad det er for en opgave, kan Bircow ikke endnu løfte sløret for, men han har været nødsaget til at få sin kone, Marion, der er standarddanser, til at hjælpe sig.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anders_bircow_hjp2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Der er efterhånden ikke den musical, som Bircow ikke har haft en stor rolle i. Som ung elev på Skuespillerskolen brød han sig ellers slet ikke om genren. – Men i løbet af det første år på skolen fik jeg at vide, at jeg var god til at danse. Og god til at synge. "Du er helt velegnet til at lave musical," sagde de. Og man kan jo ikke gå og hade det, man er velegnet til, vel? (Foto: Hanne Juul)

– Jeg skal danse rumba, og min kone er firedobbelt danmarksmester og har været inviteret til at være en af de professionelle dansere i "Vild med dans" flere gange. Men det bliver svært for hende. For hver gang hun har prøvet at lære mig noget, kan hun ikke lade være med at grine. Jeg bevæger mig åbenbart ikke helt standard, afslører multitalentet, der må få snøret danseskoene i den kommende tid.

null

Sponsoreret indhold