Kendte25. marts 2021

18-årige Clara Tauson: Den nye Wozzy

Tomrummet efter Caroline Wozniacki står til at blive fyldt ud af Danmarks nye og kraftfulde ketsjerkomet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun gjorde rent bord i juniorrækken, vandt ungdoms-ol i suveræn stil, og i begyndelsen af marts sejrede den blot 18-årige Clara Tauson på kvindernes WTA Tour for første gang, da hun bankede schweiziske Viktorija Golubic i finalen i Open de Lyon.

Både baghånd, forhånd og smash er dermed på plads, og det vækker minder om en vis Caroline Wozniacki, som stoppede sin karriere for godt et år siden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tennis_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Kun 18-årige Clara Tauson har fået sit internationale gennembrud, og mange spår, at danskeren kommer til at afløse Wozniacki i verdenstoppen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dansk-polakken blev både nummer et i verden og vandt en Grand Slam, og Tauson kan nå det samme, lyder det fra Kenneth Carlsen til TV 2.

– Man skal ikke sammenligne Clara Tauson og Caroline Wozniacki – andet end deres resultater. Jeg tror på, at Tauson har et kæmpe potentiale. Det samme potentiale som Wozniacki. Hvis hun udvikler sig og får udfoldet sit talent, er der ikke nogen grænser for, hvad hendes talent kan opnå, siger 47-årige Carlsen, som i store dele af sin karriere var Danmarks bedste tennisspiller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tennis_2.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Der var tårer i øjenkrogen, da Caroline Wozniacki, 30, i januar 2020 sagde farvel til tennis efter en imponerende karriere. (Foto: Ritzau Scanpix)

Slår som en dreng

Talentet er da heller ikke gået TV 2’s næse forbi, som netop har forlænget deres rettigheder til kvindetennis og sender alle Tausons kampe på TV 2 Sport.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tennis_5.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Yes!
Det er forhåbentlig sådan, vi kommer til at se Danmarks nye tennisdronning igen og igen i fremtiden. (Foto: Ritzau Scanpix)

Som bare 13-årig vandt Tauson sin første dm-titel, og hun slog dermed Caroline Wozniackis rekord – hun vandt sin første dm-sejr som 14-årig – men spillemæssigt er der stor forskel på de to ketsjersvingere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tennis_4.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Tauson beskriver selv sin stil som aggressiv og drenget. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg spiller meget aggressivt og vil meget gerne til nettet. Jeg spiller lidt mere drenget end Caroline. Piger står meget på baglinjen og står bare og slår. Jeg kan godt lide at komme til nettet og spille lidt anderledes, har Clara Tauson tidligere forklaret DR.

Den overvældende succes kommer dog ikke ud af ingenting, for Tauson har generne med sig hjemmefra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tennis_3.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Clara er datter af tidligere landsholdsspiller i ishockey Søren Tauson, 51. (Foto: Ritzau Scanpix)

Danmarks nye stjernefrø er datter af den tidligere landsholdsspiller i ishockey Søren Tauson, og hendes onkel er den tidligere professionelle tennisspiller Michael Tauson, der også i en periode fungerede som hendes klubchef og assisterende træner hos HIK Tennis.

Sponsoreret indhold