Kendte16. maj 2022

18-årig amerikansk kvinde bliver den yngste til at bestige Mount Everest

At nå toppen af verdens højeste bjerg er noget, mange mennesker drømmer om, og nu kan blot 18-årige Lucy Westlake bryste sig af at være den yngste amerikanske kvinde, der klarer det
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lucy_westlake.jpg
 Foto: Instagram

Det er oftest de ulykkelige historier om en bristede drømme og tabte liv, der fylder verdens overskrifter, når det kommer til Mount Everest.

For at nå toppen af verdens højeste bjerg er ingen dans på roser, og ifølge myndighederne er mere end 300 liv gennem årene gået tabt enten på vej op eller ned fra bjerget. For australske Robert Gropel blev det en sandhed, da han i 2016 måtte efterlade sin hustru, Maria Strydom, på bjerget.

Men for den kun 18-årige amerikanske Lucy Westlake er det lutter positive nyheder, hun kan læse om sig selv.

Hun kan nemlig kalde sig den yngste amerikanske kvinde nogensinde, der formår at komme helt til tops.

Lucy nåede toppen omkring 05:36 lokal tid den 12. maj, det skriver hun fredag morgen på sin Instagram-profil.

– Det tog 26 dage, men det var det hele værd. At kunne se endemålet fra camp 4 dagen før, vi skulle afsted, der så det praktisk taget umuligt ud, men den aften klokken 21, der begyndte vi på den sidste strækning, og 8,5 time senere gjorde vi det!, skriver hun i et længere opslag.

Artiklen fortsætter under opslaget

Men trods Lucy nu kan finde sit navn i historiebøgerne sammen med Jordan Romero, der som kun 13-årig blev den yngste amerikanske dreng på toppen i 2010, så er hun langt fra færdig med klatringen.

Hun er ifølge People lige nu i færd med at klare den særlige “Exploreres Grand Slam”-udfordring.

Det betyder, at hun skal klare at komme til toppen af se syv højeste bjerge på hvert kontinent. Det inkluderer Everest, Aconcagua, Denali, Kilimanjaro, Elbrus, Vinson Massif, Puncak Jaya og Kosciuszko.

Hun klarede Kilimanjaro i 2017, i 2019 formåede hun at komme til tops af Elbrus og i juni sidste år blev det Denali, hun sejrede.

I januar kunne hun desuden krydse Aconcagua, der også er kendt som “Mountain of Death”, af listen, og med Everest mangler hun derfor nu kun

Med Mount Everest mangler hun derfor kun Puncak Jaya og Vinson Massif, og for at klare udfordringen skal hun desuden forbi begge poler.

Sponsoreret indhold