Kendte9. maj 2017

16-årig pigespejder får politibeskyttelse på grund af dette foto

En ung pigespejder fra Tjekkiet har fået politibeskyttelse, efter at et foto af hende gik viralt. Billedet viser den unge kvinde diskutere med en højreekstrem demonstrant
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pigespedjer.jpg
 (Foto: Facebook/World Organization of the Scout Movement - WOSM)

En 16-årig pigespejder fra Tjekkiet er siden 1. maj blevet hyldet – og hadet.

Årsagen er dette billede, der blev taget i landets næststørste by, Brno.

Her var den 16-årige pigespejder Lucie Myslikova på gaden sammen med 300 andre for at protestere mod en gruppe højreekstremister fra det tjekkiske parti Arbejderpartiet for Social Retfærdighed.

Og det var under demonstrationen, at en fotograf tog dette foto, der viser Lucie Myslikova diskutere med en højreekstrem demonstrant.

16-årige Lucie Myslikova ville vise, at hun ikke var bange for den højreekstreme demonstrant – og derfor havde hun sammen med en håndfuld andre stillet sig op på rad og række foran gruppen af ekstremister.

Og her fangede en fotografs kamera så øjeblikket, hvor unge Lucie Myslikova blev overfuset af en ekstremist.

Efterfølgende blev billedet lagt på Facebook, og her er det strømmet ind med kommentarer. Mange hylder Lucie Myslikova for hendes mod, men der er også dem, der ikke har haft positive ord til overs.

Og det er de negative kommentarer og trusler, der nu har betydet, at den unge pige har fået politibeskyttelse.

Det skriver flere medier, blandt andre The Independent.

Det er det tjekkiske indenrigsministerium, der har valgt at give den unge pige politibeskyttelse, fordi man frygter for pigens sikkerhed.

Lucie Myslikova har i et interview med nyhedsbureauet AP udtalt, at manden på billedet ikke brød sig om, at Lucie Myslikova og de andre havde medbragt bannere og råbte slagord. Derfor endte de to i en ophedet debat.

- Vi talte om nationen, om grænser, om flygtninge. Jeg vil ikke dømme ham. Jeg kæmper ikke imod de mennesker - jeg kæmper mod deres synspunkter, sagde i interviewet med AP.

Sponsoreret indhold