Kendte27. april 2016

14-årige drenge forsvandt: Det sidste livstegn er mystisk sms

De to drenge Austin Stephanos og Perry Cohen, begge 14, forsvandt sidste år under en fisketur ud for Floridas kyst. Nu er en af deres mobiler blevet fundet – og myndighederne har nu offentliggjort det sidste livstegn fra drengene: En række sms’er
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/drengene_der_forsvandt_0.jpg
 (Foto: Privat)

Mysteriet om de to 14-årige drenge Austin Stephanos og Perry Cohen tog sin begyndelse 24. juli sidste år. Her stævnede de to drenge ud på en fisketur fra Floridas kyst.

Siden har hverken kystvagten eller familien kunne finde ud af, hvor drengene er – eller hvad der er sket dem.

Først forleden dukkede det første spor op i sagen – et spor der forhåbentlig kan være med til at afdække drengenes skæbne.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

18. marts blev drengenes båd fundet – og i båden lå én af drengenes mobiler.

Den mobil er nu i myndighedernes hænder, og myndighederne har valgt at offentligøre dét, der pt. er det sidste livstegn fra de to drenge: En række sms’er sendt fra mobilen, der tilhørte Austin Stephanos.

Sms’erne er sendt af Perry Cohen til hans mor, fordi hans mobil ikke duede.

- Mor, det er Perry. Jeg sms'er dig om lidt. My iPad er løbet tør for strøm. Jeg elsker dig.

Sådan skrev Perry Cohen til sin mor Pamela kort før klokken 10 om formiddagen den skæbnesvangre dag i juli sidste år, da han sammen med sin ven stævnede ud i deres 19 fod lange båd af mærket Seacraft.

Moderen sendte hurtigt – inden for et minut – en sms retur til sin søn. Hun skrev, at hun savnede ham og spurgte, om han havde fået lavet sit skolearbejde.

- Jeg vil gerne have, at du sover hjemme i aften, lød bønnen fra hans mor.

Perry forsikrede sin mor, at han havde styr på lektierne.

- Men jeg vil gerne sove hos...

Den halvfærdige sms er det sidste livstegn, Pamela Cohen har fra sin søn. Siden har ingen set eller hørt noget fra Perry Cohen eller hans ven Austin Stephanos til trods for, at kystvagten hurtigt indledte en massiv eftersøgning i området efter drengene ikke vendte hjem som aftalt.

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

Først 18. marts i år fandt myndighederne det første spor af drengene – iPhone-mobilen. Mobilen var hårdt medtaget efter de mange måneder til søs, men det er altså lykkedes mobilkyndige at få genskabt de sidste sms’er, der formentlig er sendt fra mobilen.

Men fundet af mobilen og drengenes båd har ikke kun givet familierne håb om, at drengenes skæbne bliver opklaret. Mobilen er nu også blevet genstand for en bitter konflikt mellem de to sørgende familier.

For mens Austin Stephanos far, Blu, forlanger at få mobilen udleveret, så vil Perry Cohens familie i stedet havde mobilen undersøgt af en tredjepart. Pamela Cohen mener nemlig, at iPhone-mobilen – måske – kan indeholde flere sms’er, der kan kaste lys over drengenes skæbne.

Pamela Cohen har derfor lagt sag an mod Stephanos-familien i håb om, at hun vinder, så mobilen skal forblive i myndighedernes varetægt, hvor den kan blive gransket nærmere.

I sagsanlægget kommer Pamela Cohen endnu med en opsigtsvækkende teori. Ifølge hende viser nye billeder af drengenes bjærgede båd tegn på, at drengene kan have været udsat for en forbrydelse:

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i artiklen.

- Det vi vidste, før båden blev fundet, var meget lidt. Af de billeder, som vi har mi, så ved vi, at båden var beskadiget, før at stormen ramte. Så vi ved ikke, hvorvidt der har været uærligt spil involveret eller ej, siger moderen advokat, Guy Rubin, til det amerikanske medie WPBF.

- Måske er stormen den mest logiske forklaring, men måske blev de bortført. Og måske var der tale om uærligt spil, fordi deres udstyr var flere tusind dollar værd. Men hvis deres båd var i stykker, hvorfor var der så ikke andre sejlere, der stoppede og hjalp dem? Og vi ved heller ikke, om der var en tredje person på båden, fortsætter advokaten.

Det var et norsk fragtskib, der gjorde fundet den 18. marts. Fragtskibet spottede den tomme båd omkring 160 kilometer fra Bermudas kyst – og godt 1.600 kilometer fra det sted, hvor drengene sidst blev set i live i juli sidste år.

Se billeder fra sagen herunder:

Austin Stephanos og Perry Cohen - drenge der forsvandt

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mitsh-banner_620x434.jpg

Sponsoreret indhold