Kendte 26. november 2021

14-årig død efter Astroworld-tragedie: Nu sagsøger familien Travis Scott for millioner

Et forældrepar mistede deres elskede søn efter "Astroworld"-koncerten. Nu kræver de, at der bliver lavet om på den måde, koncerter afholdes
Foto: Ritzau Scanpix

Det var en skæbnesvanger dag, da den amerikanske rapper Travis Scott gik på scenen i forbindelse med sin "Astroworld"-turné tidligere på måneden- 

Her mistede i alt ti mennesker livet under den voldsomme og dybt kaotiske koncert, der blev afholdt i Houston, Texas. 

Blandt ofrene var den kun 14-årige dreng John Hilgert, hvis forældre nu har besluttet sig for at lægge sag an mod den 30-årige Travis Scott, underholdningsgiganten Live Nation Worldwide og en række andre virksomheder for 1 million dollars (6,6 mio. kr.).

Det skriver People

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: AP

Den 14-årige John Hilgert kom aldrig hjem fra Travis Scott-koncerten (Foto: AP) 

I søgsmålet kræver familien blandt andet solid "forandring" efter den forfærdelige koncertbegivenhed, hvor mange af de 50.000 fremmødte Scott-fans kom til skade. 

Ifølge familien har koncertarrangøren og Travis Scott ikke været i stand til at varetage det sikkerhedsniveau, der egentlig var behov for. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Søgsmålet argumenterer også for, at "grov uagtsomhed" og "hensynsløs tilsidesættelse" er årsag til, at deres 14-årige søn døde under koncerten. 

- Tiltalte svigtede voldsomt deres pligt til at sørge for sikkerheden og for dem, der var til stede ved koncerten.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Jennifer Lake/SIPA/Ritzau Scanpix

"Astroworld"-ofrene mindres foran NRG Park i Houston, Texas. (Foto: Jennifer Lake/SIPA/Ritzau Scanpix)

Kritikken lyder også, at der ikke blev stillet nok uddannede sikkerhedsvagter til rådighed under koncerten, som skulle have til ansvar at kontrollere det voldsomt opstemte publikum, ligesom der heller ikke var nok medicinsk personale, der kunne træde til, da ulykken fandt sted. 

Der skal ændringer til 

Den 14-årige John Hilgerts forældre, Chris og Nichole Hilgert, ønsker derfor, at der en gang for alle skal laves om på den måde, som store koncertarrangementer er organiseret. 

- Smerten over tabet af vores søn, John, der ikke kom hjem i live fra en begivenhed som denne, er utålelig. Han var en smuk, ung mand, der simpelthen ville nyde sin første koncertbegivenhed med venner, som han værdsatte at tilbringe tid med mere end noget andet, siger John Hilgerts far i en officiel udtalelse. 

- Vores eneste mål med at indsende dette søgsmål er at forhindre, at denne type tragedie nogensinde gentager sig ved en livekoncert. Der er ingen undskyldning. 

Det er langt fra det første søgsmål, der er blevet støbt sammen i forbindelse med den skrækkelige tragedie. 

Tidligere på måneden blev Travis Scott, der til daglig danner par med "Keeping Up With the Kardashians"-stjernen Kylie Jenner, nævnt i en klage, der lyder på intet mindre end 750 mio. dollars på vegne af 125 koncertgæster. 

Artiklen fortsætter efter opslaget...

Efter koncerten brød Travis Scott tavsheden ved at udsende en besked på Twitter, hvor han udtrykte sin dybeste medfølelse over for ofrene og det pårørende:

- Jeg er totalt sønderknust over, hvad der skete i aftes. Jeg beder for alle de familier og alle, der er ramt af, hvad der skete til Astroworld Festival, indleder han og fortsætter:

- Politiet i Houston har min fulde støtte, mens de fortsætter med at undersøge de tragiske dødsfald, lyder det, hvorefter han takker alle de instanser, som har bistået med deres hjælp.

Sponsoreret indhold