Kendte4. august 2017

I dag for 15 år siden: 10-årige veninder blev ofre for gal mands vrede

I dag er det præcis 15 år siden, at de 10-årige slyngveninder Jessica Chapman og Holly Wells forsvandt på vej hjem fra slik-kiosken. Først 13 dage senere blev liget af pigerne fundet – det viste sig, at de var blevet ofre for en gal skolepedels vrede. Læs eller genlæs her historien om pigemordene, der rystede hele England
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_9.jpg
 Foto: All Over

I dag er det præcis 15 år siden, at to slyngveninder på brutal vis blev myrdet en lun sommeraften.

4. august 2002 forsvandt de dengang 10-årige veninder Jessica Chapman og Holly Wells, da de var på vej hjem fra slikbutikken – og der skulle gå hele 13 dage, før at familie, venner og politiet fik bekræftet deres værste frygt:

Ligene af de to slyngveninder blev fundet af en bondemand nær byen Lakenheath i Suffolk. De var på brutal vis blevet dræbt. Hvorfor og af hvem skulle sidenhen blive genstand for utallige historier i den engelske presse.

Kort forinden pigerne forsvandt havde de deltaget i en grillfest hos Holly Wells’ familie i Redhouse Gardens, Soham. Og kort forinden de mødte deres morder, havde de smilene ladet sig fotografere – begge iført matchende Manchester United-bluser.

https://imgix.seoghoer.dk/sidste_foto_0.jpg
 (Foto: All Over)

Det sidste foto af Holly og Jessica - taget få timer før deres død. Se flere fotos i bunden af artiklen. Foto: All Over

Lidt over klokken 18 forlod pigerne hjemmet for at købe slik. Og på vejen hjem mødte de deres morder: Skolepedellen Ian Huntley.

Ian Huntley har aldrig forklaret, hvorfor han koldblodigt myrdede de to piger. I retten kaldte han det selv for et ”uheldigt uheld”.

Han forklarede, at Holly ved et uheld druknede, da han kom til at skubbe hende ned i et fyldt badekar, da han hjalp hende med at stoppe hendes næseblod. Efterfølgende kom han til at kvæle Jessica, fordi hun skreg.

Noget tydede dog på, at han kort forinden havde haft et ophedet skænderi med sin kæreste, der var lærerinde på pigernes skole, i telefonen. Og at han derfor så rødt og myrdede pigerne i en eller form for hævnrus.

Efter han havde smækket telefonrøret på, havde han hvert fald mødt de to piger uden for sit hjem, og han inviterede dem indenfor.

Måske under påskud af at hans kæreste og deres skolelærerinde – Maxine Carr – også var der.

I virkeligheden besøgte hun noget familie et stykke væk.

I sit eget hjem myrdede han herefter pigerne, og han smed ligene af slyngveninderne omkring 10 kilometer fra sit hjem. Han vendte tilbage til stedet efter nogle dage for at sætte ild til ligene.

I de 13 dage, hvor familie, venner og politi ledte efter Holly og Jessica, gav Ian Huntley flere interviews til de lokale medierne. Han fortalte, hvor ”forfærdeligt det hele var”, og han bønfaldt alle om at ”stå frem”, hvis de vidste, hvad der var sket med pigerne.

Han fortalte også, at han set pigerne den skæbnesvangre augustaften, hvor de forsvandt.

Under ét af de mange interviews udtalte journalisten, at Ian Huntley formentlig var ”den sidste, der havde set pigerne i live”.

- Ja, det lader det til, svarede Ian Huntley.

https://imgix.seoghoer.dk/morder_0.jpg
 (Foto: All Over)

Ian Huntley lod sig flere gange interviewe om "den tragiske og mystiske sag". I virkeligheden var det ham, der havde taget livet af pigerne. Se flere fotos i bunden. Foto: All Over

12 dage efter de to piger forsvandt, blev både Ian Huntley og hans kæreste afhørt af politiet. Efterfølgende blev deres hjem ransaget, og her fandt politiet flere ”meget interessante genstande”. Det viste sig senere, at man havde fundet pigernes tøj – blandt andet de to røde Manchester United-bluser.

I de tidlige morgentimer 17. august 2002 blev Ian Huntley og Maxine Carr anholdt og sigtet for mordet på Holly og Jessica. På dette tidspunkt udtalte politiet også for første gang, at man frygtede, at pigerne var døde.

Det var da også samme eftermiddag, at en lokal landmand gjorde det makabre fund omkring 10 kilometer fra Ian Huntleys hjem.

Ian Huntley blev dømt skyldig i mordene i december 2003, hvor også hans daværende kæreste sad på anklagebænken. Maxine Carr blev ikke tiltalt for mord, men hun blev selv idømt tre et halvt års fængsel for at have beskyttet sin kæreste og vildledt efterforskerne.

Ian Huntley blev idømt livsvarigt fængsel for hver af drabene. Han skal som minimum afsone 40 år af sin dobbelte livstidsdom.

Jessica Chapman og Holly Wells kunne være fyldt 25 år i år.

Se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Ian Huntley myrdede Holly og Jessica

null

Sponsoreret indhold