Will Smiths kone: - Mit hår falder af i store totter

Jada Pinkett Smith, imellem sønnen jaden og ægtemanden Will, har det seneste år tabt store dele af sin hårpragt.

Jada Pinkett Smith, imellem sønnen jaden og ægtemanden Will, har det seneste år tabt store dele af sin hårpragt.

Foto: All Over Press

 
 
Hollywoodstjernen Will Smiths lækre kone, Jada Pinkett Smith har i det seneste år lidt under en ukendt sygdom.
 
Hendes hår er faldet af i store totter.
 
 
Det er lige tidligt nok og voldsomt nok, når man som Jada blot er 46 år.
 
Den tidligere model og nuværende skuespiller og producer, der i sine unge dage solgte stoffer,  har skjult sin lidelse i det meste af et år under klædelige turbaner og hovedtørklæder.
 
Men i mandags stod hun frem og fortalte åbent om sit problem med umådeholdent hårtab.
 
Det skete i web-TV-serie 'Red Table Talk, rapporterer CNN.
 

Sådan har Jada Pinkett Smith gået glædt det seneste års tid. (Foto: All Over Press)
 
Her taler hun ud om lidelsen, som har været svær at håndtere - ikke mindst for en udadvendt profil som hende, der er vant til at være i mediernes søgelys.
 
- Mange har i den seneste tid spurgt mig, hvorfor jeg bærer turban. Men jeg har ikke talt om det. Det er ikke et let emne at tale om. Men nu vil jeg gøre det, siger hun.
 
Jada Pinkett Smith opdagede første gang det pludselige hårtab, da hun stod derhjemme i brusebadet.
 
- Det var skræmmende, da det begyndte. Jeg stod under bruseren en dag og havde pludselig hænderne fyldt med hår. Jeg tænkte 'åh, min gud, er jeg ved at blive pilskaldet?', fortæller hun.
 
- Det var en af de få gange i mit liv, hvor jeg for alvor rystede af skræk. Jeg måtte klippe håret for at få det, der var tilbage til at sidde lige, og det er jeg fortsat med, beretter den smukke 46-årige kvinde.
 
Jada Pinkett Smith har opsøgt en række læger for at få et svar på, hvorfor hun pludselig mister sin hårpragt, men ingen har endnu kunnet fastslå årssagen.
 
- Jeg har været igennem alle mulige undersøgelser og tests. De ved ikke, hvad det er, siger hun.
 
En teori er, at hendes hårtab er stressbetinget. En anden teori går på, at hun muligvis lider af af den autoimmune sygdom Alopecia, som på dansk betyder 'pludselig pletskaldethed'.
 
I dag tager Jada Pinkett Smith ikke sygdommen nær så hårdt som i begyndelsen. Hun har lært at leve med den og forsøger at sætte den i perspektiv.
 
– Andre mennesker lider af kræft. Nogle mennesker har børn, der er alvorligt syge. At se sygdommen i det perspektiv har virkelig hjulpet mig til at komme videre og ikke ynke mig selv, siger Jada Pinkett Smith.
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close