Hollywood21. juli 2016

Trumps taleskriver tager skylden

Republikaneren Donald Trump havde ikke regnet med, at hans kones tale skulle komme til at tage al opmærksomheden fra det knovent, hvor han formelt skulle kåres til partiets næste præsidentkandidat. Nu har taleskriveren taget skylden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trump-og-kone.jpg
 Foto: AOP

Det står på side ét i håndbogen for politisk kommunikation, at det er en god idé, at udpege en syndebuk når man står med en dårlig sag. At kalde Donald Trumps kone Melanias tale ved det republikanske partikonvent for en dårlig sag er nok årets største underdrivelse. Som traditionen byder holdt den måske kommende førstedame en tale for og om sin mand. Der var bare det problem, at talen mindede mistænkeligt meget om den tale Michelle Obama holdt for sin mand, Barack ved Demokraternes konvent i 2008.

Først afviste republikanerne alle beskyldninger om plagiat, men nu beklager Trump-lejrens taleskriver, Meredith McIver, i et åbent brev.

- En person hun (Melania Trump, red.) altid godt kunne lide, var Michelle Obama. Over telefonen læste hun nogle passager fra Fru Obamas tale op som eksempler. Jeg skrev dem ned og føjede dem senere ind i det udkast, som blev til den færdige tale. Jeg tjekkede ikke Fru Obamas taler. Dette var min fejl, og jeg har det forfærdeligt med det kaos, jeg har påført Melania og Trump-familien, samt Fru Obama, skriver Meredith McIver i brevet ifølge Politiken.

Taleskriveren tilbød at træde tilbage efter fadæsen, men det afviste Donald Trump og hans familie.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 8. november.

Sponsoreret indhold