Hollywood 14. maj 2017

Svend Petersen: Fra stjernernes ven til hjemløs

Svend Petersen vartede Hollywoodkendisserne op ved poolen i 55 år på The Beverly Hills Hotel. Men pludselig blev han hjemløs og måtte bo under motorvejsbroer i Los Angeles.
(Foto: All Over)

Svend Petersen har boet i Hollywood siden 1959 og snakker en blanding af dansk og engelsk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alligevel er der et lidt unikt dansk ord, han ikke sådan lige glemmer. Ordet er viadukt. Og det er, fordi mr. Petersen indtil for nylig boede under en.

Mens tusindvis af dyre biler drønede forbi ovenpå, boede Svend under en motorvejsbro i Los Angeles sammen med masser af andre sjæle, hvis amerikanske drøm var bristet.

– Det er forfærdeligt. Hver nat tænkte jeg: ”Er det her den sidste?”. Det er et mirakel, at jeg lever, siger Svend, da SE og HØR møder ham i Hollywood.

Det lå ellers ikke lige i kortene, at Svend Petersen skulle ende som hjemløs. Han kom til Californien i slutningen af 50'erne, hvor han efter seks måneder i Hollywood blev prikket på skulderen: ”Vil du være pool manager på The Beverly Hills Hotel?”.

Svend var ikke i tvivl, og inden han så sig om, vartede han Marilyn Monroe, Paul Newman og Whitney Houston op.

I dag er han 86 år, og da han skulle sælge sit hus, blev han snydt noget så grundigt af en ejendomsmægler, han var ven med.

Ejendomsskatten blev aldrig betalt, og pludselig endte Svend Petersen i gæld til den amerikanske stat.

Og selv da han gik på pension for 15 år siden, gjorde staten indhug i Svends økonomi.

Det betød, at han inden længe måtte sælge alt og til sidst endte på gaden med sine allersidste ejendele.

Men en dag skete der noget. En af Svend Petersens venner opdagede, hvor slemt det stod til, og en indsamling blev startet på internetsiden www.gofundme.com.

Folk fra hele verden begyndte at sende penge til den gamle dansker, og en af de mange hjælpere er sågar selveste Sandra Bullock.

Læs hele historien om Svend Petersen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold