Hollywood5. november 2018

Supermodellen Bar Refaeli anklaget for racisme

Bar Refaeli er kommet galt af sted efter at have medvirket i en noget eksplicit reklame
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bar-refaeli-05112018.jpg
 Foto: Mega
Den 33-årige gudesmukke, israelske supermodel Bar Refaeli er havnet i lidt af en shitstorm og bliver udsat for stor kritik, efter at hun har medvirket i, hvad der opfattes som en kontroversiel reklame.
Hun medvirker i en reklamefilm for det israelske tøjfirma "Hoodies". Du kan se filmen herunder:
I filmens åbningsscene er der zoomet ind på den niqabklædte Bar Refaelis ansigt.
Hen over skærmen står på hebraisk. "Er Iran her?" Få sekunder inde i filmen flår Refaeli niqab'en af. Hun danser og sparker ud i luften og er iført jeans og en farvestrålende sweatshirt og slutter af med at være iført en lille hvid top og en cowboyjakke i den kun 20 sekunder lange reklamefilm.
Filmen slutter med at en kvindestemme siger, "Hoodies, freedom is basic". Og så kan det nok være, at Refaeli er kommet i vælten og er blevet kaldt både "racist" og "islamofob". Reklamefilmen er af kritikere blevet kaldt både "respektløs" og "den værste reklame nogensinde", og Bar Refaeli har personligt fået vreden at mærke på internettet. Hoodies lagde filmen på YouTube og Instagram den 29. oktober.
På YouTube er filmen blevet vist 230.000 gange indtil videre. Bar Refaeli lagde i første omgang den også på sin personlige instagramprofil, hvor hun har 2,7 millioner følgere, men hun pillede den af igen allerede dagen efter, da reaktionerne blev for voldsomme. Så nu er der igen mere harmløse billeder på hendes profil.
På Facebook har hun dog stadig reklamen liggende på sin profil.
BuzzFeed News har de seneste dage forsøgt at få en kommentar fra Bar Refaeli, men hendes talsperson oplyser, at hun hverken vil kommentere reklamefilmen eller den kritik, der har været rettet mod den.

Sponsoreret indhold