Hollywood1. februar 2016

Stjernerne fra "Den danske pige" kommer til Danmark

Du kan være heldig at få et glimt af Eddie Redmayne og Alicia Vikander i den her uge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.5528407ac.jpg
 All Over

Hovedrolleindehaveren i "Den danske pige" Eddie Redmayne kommer til Danmark i forbindelse med premieren på filmen. Han ledsages af svenske Alicia Vikander samt filmens instruktør Tom Hooper. Historien om verdens første person, der fik lavet en kønsskifteoperation, har premiere i Danmark den 4. februar, og den er nomineret til ikke mindre end fire Oscars.

Det er ikke første gang, at skuespillerne sætter deres ben i de københavnske gader. Store dele af filmen er nemlig optaget i København i foråret 2015, hvor områderne omkring Nyhavn og Christiansborg blandt andet blev brugt. Filmen udfolder sig både i 1920’ernes København og Paris, og Lili Elbe var den første person i verden, der fik lavet en kønsskifteoperation.

Filmen har fået stor international opmærksomhed grundet den usædvanlige og smukke kærlighedshistorie, men i særdeleshed også grundet de overvældende skuespilpræstationer leveret af Eddie Redmayne og Alicia Vikander. Redmayne har hovedrollen som Einar Wegener, der senere bliver til Lili Elbe. Den kvindelige hovedrolle besættes af Vikander, der spiller Einars hustru Gerda. Hun beslutter at støtte op om sin mands transformation, og hun bliver sammen med Einar, efter han er blevet til Lili.

Eddie Redmayne har tidligere spillet med i andre Oscar-nominerede film. Han vandt en Oscar sidste år for sin rolle som Stephen Hawking i filmen "Teorien om alting", og han spillede ligeledes med i den Oscar-vindende "Les Misérables" fra 2012. Desuden spillede han den mandlige hovedrolle i filmen "Min uge med Marilyn" og i den roste miniserie "Jordens søjler", der var nomineret til tre Golden Globes tilbage i 2011.

Alicia Vikander havde den kvindelige hovedrolle i "En kongelig affære", hvor hun spillede den hårdt prøvede Caroline Mathilde, der indleder en affære med Struense. Hun har ligeledes spillet med i film som "Ex machina" og "Spionen fra U.N.C.L.E".

Eddie Redmayne i København

Sponsoreret indhold