Hollywood15. juli 2016

Stjerner står sammen i video mod politivold

Sangerinden Alicia Keys har samlet nogle af verdens største stjerner i en ny video, der sætter fokus på politivold mod afroamerikanere.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1ak.jpg
 (Foto: All Over Press)

I kølvandet på den seneste tids uroligheder i USA, hvor flere demonstranter går på gaden i et opråb mod politiets vold og drab af afroamerikanere, har flere superstjerner nu også givet deres mening til kende i den ophedede debat.

Den amerikanske sangerinde Alicia Keys leder an i en ny stjernespækket video, der oplister de specifikke situationer og grunde, som har ført til, at 23 afroamerikanere har mistet livet som følge af politivold.

Videoen, som har den oversatte titel "23 måder man kan blive dræbt på, hvis man er sort i USA", er et opråb til præsident Barack Obama og resten af den amerikanske kongres om, at alle USA's borgere har ret til at leve uanset

hudfarve.

"Fallin'"-musikeren står langt fra alene med videoens budskab, og superstjerner som Rihanna, Beyoncé, Chris Rock og Bono er alle med til at fortælle historierne om de afroamerikanere, der i løbet af de seneste år er blevet dræbt af landets politi.

I slutningen af videoen tager Alicia Keys endnu engang ordet og understreger, at det er på tide, at tingene ændrer sig i USA.

- Vi kræver en radikal ændring for at forbedre den lange historie med systematisk racisme, så alle amerikanere har lige muligheder for at leve og være lykkelig, siger Alicia Keys i videoen.

Se videoen her:

Sponsoreret indhold