Hollywood 14. juni 2016

Stærkt! Derfor vil Alicia Keys ALDRIG bruge makeup igen

Sangeren Alicia Keys er færdig med at komme makeup i ansigtet. Og det er der en helt bestemt grund til.
Foto: All Over

R’n’B-sangeren Alicia Keys sang til Champions League-finalen - og det vakte opsigt, at hun ikke havde makeup på.

Nu kommer forklaringen på, hvorfor Alicia Keys ikke længere vil have produkter i ansigtet.

 På den feministiske hjemmeside Lenny Letter, har sangeren skrevet et langt indlæg:

- Vi kommer alle (især piger) til et punkt I livet, hvor man prøver at være perfekt. Det starter en gang i anden klasse, efter man har fået taget skolebilleder, når man har kruset hår… Ens mor siger det er smukt, men ens venner griner, starter Alicia Keys ud.

- Man snupper børsten og trækker sit smukke store hår tilbage i en hestehale - man kan ikke have det i en knold - og man gemmer noget af, hvem man er for at passe ind i billedet af, hvad andre synes er perfekt.

- Hvad med i junior high school. Hvor alle de andre ”smukke” piger bruger læbestift, eyeliner og mascara. Nogle af dem er så dygtige, at de ligner modeller fra magasinerne man læser. Og det får dig til at få det dårligt med dig selv, eller føle dig forkert - eller helt ubemærket.

- Og så er der et andet øjeblik, hvor du indser at du bliver nødt til at dække dig lidt til (med makeup, red.) for at passe ind og blive anset som smuk, skriver Alicia Keys.

Hun fortsætter med at fortælle at tingene jo selvfølgelig ikke blev bedre i gymnasiet. Og da hun blev offentlig kendt, var det konstant et problem, at hun havde en lidt hård attitude - og flere mente art hun burde være mere feminin. Og i det hele taget blev hun bare mere og mere en ”kamelæon”, der altid passede ind.

Da Alicia Keys skulle i gang med sit nye album, skrev hun alle de ting ned, som hun var træt af.

- Og det var, hvordan kvinder bliver hjernevasket til at skulle være tynde, sexede, lækre eller perfekte. Jeg var så træt af, at kvinder konstant skal dømmes. Stereotyper, som hele tiden siger, at vi skal have en bestemt størrelse for at være ”normale”, og gud forbyde, hvis du er ”plus size”.

I en af de nye sange lyder teksten:

In the morning from the minute that I wake up  / What if I don't want to put on all that makeup  / Who says I must conceal what I'm made of  / Maybe all this Maybelline is covering my self-esteem

- Jeg var selv begyndt at føle sådan - at jeg ikke var god nok til, at verden burde se mig. Det påvirkede mig, og det var ikke sundt. Hver eneste gang, jeg gik hjemmefra, var jeg nervøs for, om jeg havde taget nok makeup på.

Og da sangeren skulle have taget billeder til sit nye album, kom hun lige fra træning - og fotografen sagde, at hun ville have et billede ligesom Alicia var. Helt rå og upoleret. Og det endte med at være det smukkeste og mest fire, som sangeren nogensinde havde følt sig.

Og det var sådan, at Alicia Keys bestemte sig for, at hun var færdig med makeup. 

LÆS HELE ALICIA KEYS "BREV" HER.

Sponsoreret indhold