Hollywood5. oktober 2018

Sønnen var kun to, da Steve Irwin døde: - Det husker jeg

14-årige Robert taler om minderne om sin berømte far, Steve Irwin
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/steve-irwin-05102018.jpg
 Foto: Mega
Det er 12 år siden at den kærlige familiefar og krokodillejæger Steve Irwin omkom efter at være blevet stukket af en pilrokke den 4. september 2006.
Steve Irwin var en sand verdensstjerne og havde medvirket i og lavet flere TV-dokumentarer om farlige dyr – særligt i Australien og særligt om krokodiller – og det var netop også under optagelserne til et program om livsfarlige dyr, at det gik galt. Den drengede og altid meget entusiastiske Steve Irwin var i gang med optagelserne til et program, ”Ocean’s Deadliest”, da han blev angrebet af en pilrokke. Den omkring to meter store rokke angreb han, mens han snorklede i Batt Reef, et rev der ligger tæt på Port Douglas i Australiens delstat Queensland. Steve Irwin var blevet stukket i brystkassen, og pilrokkens pig var også trængt ind i hans hjerte.
Piggen knækkede af og krokodillejægeren reagerede resolut og trak den ud, men da den havde stukket hul på den legendariske TV-stjernes hjerte døde han på stedet. Fotografer og dykkere påbegyndte straks genoplivning, men Steve Irwin blev kort efter erklæret død af en læge. Han efterlod sig hustruen Terri, børnene Bindi og Robert samt millioner af sørgende fans verden over. Robert Irwin var bare to år gammel, da hans berømte far døde. Men selv om han blot var to og ikke fik lært sin far ordentligt at kende, inden han alt for tidligt gik bort, så mener Robert, der i dag er 14 år, at en del minder fra hans korte tid sammen med sin far, har aflejret sig i hukommelsen.
Det fortæller han om i et talkshow med den norske TV-vært Fredrik Skavlan. - Jeg har nogen tidlige minder om far. Jeg føler mig meget heldig, fordi meget af mit liv er fanget på film. Jeg er bogstaveligt talt blevet filmet helt fra fødslen. Når jeg kigger på de gamle optagelser og på dokumentar-programmer, som min far og jeg medvirkede i, så er de med til at vække minder i mig, siger Robert Irwin i programmet.
https://imgix.seoghoer.dk/irwin.jpg

Robert, Terri og Bindi Irwin fotograferet tidligere i år. (Foto: Mega)

Hele Steve Irwins lille familie var centrale figurer i de meget populære programmer med den khakiklædte "Crocodile Hunter", der blev et ikon verden over. Og børnene Bindi og Robert medvirkede på lige fod med deres mor i programmerne. - Du kender sikkert følelsen af, at man ser eller dufter noget, som er med til at vække et minde. Sådan har jeg det, når jeg ser programmerne. Så tænker jeg, 'det kan jeg huske. Jeg var til stede lige der'. Det er meget specielt for mig. Hvis minderne begynder at blegne, kan jeg gå tilbage i arkiverne og få det genopfrisket, siger Robert.
I programmerne løftede Steve Irwin i nogle tilfælde store, drabelige krokodiller, og i andre scener legede han på det nærmeste med livsfarlige giftslanger. Steve Irwins popularitet til trods skabte det ramaskrig, da han efter seernes mening udsatte Robert for unødig fare, da den lille dreng var bare en måned gammel. Der havde Steve Irwin sin lille søn på armen, da han i en dyrepark gik ind i en indhegning og fodrede en stor krokodille.
https://imgix.seoghoer.dk/kroko.jpg

Ikke alle synes, at det var lige ansvarligt, at Steve Irwin havde den en måned gamle Robert med ind i indhegningen til den store sultne krokodille. (Foto: Mega)

Og Robert prøver at føre arven fra sin berømte far videre. - Jeg er meget taknemmelig over den tid, vi fik sammen. Hans lidenskab og entusiasme var fantastisk. Det har inspireret mig til at have en stor kærlighed til dyreliv.
Robert medvirker ofte i Jimmy Fallons talkshow, hvor han viser eksotiske dyr frem for gæster og TV-seere. I studiet har han medbragt alt fra giftige edderkopper til nyfødte strudseunger, og lige som sin far er Robert helt rolig og imponerer med sin naturlige omgang med de til tider livsfarlige dyr. Roberts søster, Bindi, var otte år, da den berømte far døde. - Når man mister en person på den måde, føles det som om, solen aldrig kommer til at skinne igen. Men det gør den. Måske ikke lige så kraftigt som tidligere, men man må finde lyset i alt, hvad man foretager sig, sagde Bindi i 2016.
20-årige Bindi, der også arbejder med dyrevelfær, har blandt andet været med i den australske udgave af "Vild med dans" og dedikerede sin medvirken til sin far. - For mig vil far altid være min superhelt. Alt, hvad jeg gør i livet, det gør jeg, for at han skal værer stolt af mig, har Bindi tidligere udtalt.

Sponsoreret indhold