Hollywood29. april 2018

The Simpsons slår rekord

TV-serien The Simpsons slår bemærkelsesværdig rekord søndag aften
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/the-simpsons-29042018.jpg
 Foto: All Over Press
"The Simpsons" slår en bemærkelsesværdig rekord, når afsnit nummer 636 løber over skærmen på TV-netværket FOX i den bedste sendetid søndag aften (amerikansk tid).
Med aftenens afsnit bliver den satiriske animationsserie om middelklassefamilien med karakterne Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie den længst kørende TV-serie i primetime. Dermed overgår den den tidligere rekordindehaver, CBS-serien "Gunsmoke", der også blev vist i primetime, men som 'kun' nåede op på 635 episoder. Med til historien hører dog, at "Gunsmoke" kun skulle bruge 20 år på at nå op på 635 episoder, mens "The Simpsons" har været hele 29 sæsoner om at slå rekorden. "Gunsmoke blev vist fra 1955-1975.
I sidste uges episode nævnte Homer Simpson, at deres TV-show var ved at overgå "Gunsmoke", men Bart påpegede tørt, at der også havde været radio-episoder af "Gunsmoke". Der er også i forbindelsen med rekorden lavet en lille åbningsparodi på kampen mellem "Gunsmoke" og "The Simpsons". Her duellerer familiens yngste Maggie Simpson med en sherif i en Western-by. Se, hvordan det går herunder:
Aftenens episode har titlen "Forgive and Regret" og har Grampa Simpson i fokus, da han bliver dødeligt syg og kommer med en tilståelse. Forud for rekorden i aften har der været en mindre shitstorm omkring serien, fordi en indvandrer-købmand på hjørnet i den fiktive by Springfield, inderen Apu Nahasapeemapetilon, bliver fremstillet stereotypt og ikke videre flatterende for indvandrere fra det sydlige Asien.

The Simpsons forudså Donald Trump som præsident

Serien beskæftiger sig også med politik, og allerede tilbage i 2000 forudså manuskriptforfatterne, at Donald Trump ville blive præsident. Det skete i episoden ”Bart to the Future”, der blev sendt første gang i marts 2000.
I afsnittet overtager Lisa jobbet som præsident, efter at den tidligere præsident Donald Trump har kørt landets økonomi i sænk. - Som I ved, har vi arvet lidt af en budgetkrise efter præsident Trump, hvor slemt er det?, spørger Lisa sine politiske rådgivere i episodeafsnittet fra marts 2000. - Landet er gået fallit, svarer rådgiverne. Se klip fra episoden herunder:
En af seriens medskabere, Sam Simon, døde i 2015 af tyktarmskræft, som han havde kæmpet med i årevis. Han skabte serien sammen med Matt Groening og James L. Brooks.
Og for førstnævnte, der har tegnet seriens gule figurer, har det været en guldrandet forretning, at serien nu kører på 29. år. I 2015 blev Matt Groenings formue opgjort til hele 3,3 milliarder kroner, og serien har også indbragt ham otte Emmy-priser.

Sponsoreret indhold