Hollywood15. januar 2010

Simon Cowell: Sagde nej til ½ mia. kr.

Verdens mest magtfulde stemme i musikken flytter ”sit” eget program, ”X Factor”, til USA
Simon Cowell vil hellere pleje sit eget show end tage et år mere for "American Idol"
Simon Cowell vil hellere pleje sit eget show end tage et år mere for "American Idol"
 Foto: All Over

I USA har de hidtil måttet nøjes med "American Idol", som tusinder af danskere også følger forskudt på de kommercielle TV-kanaler.

Det er en kæmpe seersucces, som omkring 35 mio. tænder for hver uge. Ikke mindst takket være dommeren Simon Cowell, der får Blachman til at lyde som en velopdrættet skødehund, når der deles "slag" ud til deltagerne.

Men nu har Cowell meddelt de amerikanske producenter af showet, at han ikke vil være med længere. Fra næste år vil han introducere sin egen opfindelse, "X Factor", for amerikanerne. På trods af at TV-selskabet Fox, der står bag "American Idol" har tilbudt ham 100 mio. dollars (ca. ½ mia. kr.) for at fortsætte.

Han insisterer imidlertid på, at der ikke er ondt blod mellem ham og Fox over, at han nu indfører "X Factor" i USA.

- Hvis jeg troede, at det her betød, at "American Idol" ville uddø, ville jeg helt ærligt ikke have gjort det, siger han til New York Post.

- Men det frustrerede mig at arbejde på "American Idol". På "X Factor" er det ikke kun et spørgsmål om at dømme folk ude eller inde. Der har man også en rolle som deltagernes mentor og kan guide dem i den rigtige retning. Det er mere en proces. Ikke bare et henrettelsesskafot, siger han.

I "American Idol" er den nye dommer allerede fundet. Det bliver den kendte talkshowværtinde Ellen DeGeneres, de nu skal gøre sig munter på de mere eller mindre talentfulde deltageres vegne.

Simon Cowell, der rent faktisk opfandt "X Factor" og startede det i Storbritannien, hvor blandt andre Paul Potts og Susan Doyle er navne, der har slået hårdt igennem, starter sin amerikanske udgave af showet fra begyndelsen af næste år.

Indtil da kan man nyde nogle af hans "American Idol"-fornærmelser, der får Soulshock og Remee til at ligne tamme søndagsskoledrenge, her:


Sponsoreret indhold