Alphabeat: Hit i ”X Factor UK”

Alphabeat er et hit i England, og deres nummer \

Alphabeat er et hit i England, og deres nummer "Facination" er lige blevet sunget af alle deltagere i "X Factor"

Foto: Peter Grosen

De startede i det små som et hit på P3 og et band, der "kun" var store nok til at optræde på Tivolis Pantomimeteaters scene, da forlystelsesparken for et par år siden havde minikoncerter hver fredag, inden det gik løs med større navne på Plænen.

Siden fik englænderne øjnene op for blandt andet numrene "Fascination", "10.000 Nights Of Thunder" og "Boyfriend" fra debutalbummet, og Alphabeat blev hurtigt et navn i udlandet, der generelt var vilde med gruppens vilde, farverige, flippede og kitchede stil.

Men nu står det danske popprojekt faktisk på tærsklen til måske at blive den bedste danske, musikalske eksportvare siden Aqua og Infernal. For ikke nok med at singlen "The Spell" er blevet et stort hit både herhjemme og i det engelske, ligeså er albummet af samme navn på gaden. Alphabeats største hit, "Fascination", har nemlig også pludselig fået ny eksponering - og det endda den bedste slags, sangen overhovedet kunne få.

Det skete for nylig i den engelske udgave af "X Factor", der hver uge har mange millioner seere. Den anerkendte plademand Simon Cowell er både manden bag showet og med i dommerpanelet, og han havde selv udvalgt det danske bands nummer som dét, den samlede skare af deltagere skulle synge sammen midt i udsendelsen.

Simon Cowell er en af de allermest magtfulde mænd inden for musikbranchen, og at han flere gange kan ses nynne med på nummeret i nedenstående video, må siges at være næsten ubetalelig reklame for danskerne.

Se deltagerne i "X Factor" fyre den af her:

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close