Hollywood8. marts 2015

Sean Penn nægter at undskylde grov race-joke

Jokede under dette års Oscar-show
Jokede under dette års Oscar-show - men nu nægter Sean Penn at undskylde trods massiv kritik
Jokede under dette års Oscar-show - men nu nægter Sean Penn at undskylde trods massiv kritik
 Foto: AOP- Hvem har givet denne skiderik en permanent opholdstilladelse?

Sådan lød det til Oscar-uddelingen fra den dobbelte Oscar-vinder Sean Penn, inden han annoncerede filmen "Birdman," der er instrueret af mexicaneren Alejandro Iñárritu, som årets bedste film ved filmverdenens fineste prisfest.

Det fik mange til at sprutte af raseri over Penns påståede racistiske henvisning til instruktørens mexicanske baggrund. Men den 54-årige skuespiller og Iñárritu er meget tætte venner, efter at stjerneinstruktøren hyrede Penn til 2003-filmen "21 Grams." Og instruktøren tog også ordene med et grin på scenen.

LÆS OGSÅ: Sean Penn fik lavet våben om til kunst

- Måske vil akademiet næste år indføre nogle nye immigrationsregler - to mexicanere i træk virker mistænkeligt, jokede Iñárritu og henviste til sidste års bedste-instruktør-vinder, Alfonso Cuarón, der også er mexicaner.

- Jeg synes, det var sjovt. Sean og jeg har den slags brutalitet i vores forhold, hvor kun ægte venskab overlever, sagde Iñárritu efterfølgende.
Penn har siden Oscar-uddelingen 23. februar forholdt sig tavs til den påstående race-kommentar, men nu raser han over reaktionerne, som han finder komplet latterlige og overdrevne.

LÆS OGSÅ: Sean Penn på date med ukendt skønhed

Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Jeg er altid overrasket over åbenlys dumhed. Folk, der er så dumme ved ikke have den ironi, når man har et land, der er så fremmedfjendsk, skælder skuespilleren og fortsætter:

- Når folk ser en mulighed for at vinkle det på dén måde, gør de det. Hvis de fik det efter deres hoved, ville fantastiske filmskabere som Alejandro ikke have mulighed for at arbejde i dette land, sprutter Penn og understreger:

LÆS OGSÅ: Seann Penn svigter dansk instruktør

- Jeg vil absolut ikke undskylde. Det er intern humor og ved at sige dét, var Alejandro Iñárritu den første i salen til at vide, at han havde vundet, raser Penn.

Iñárritus instruktion af Penn i "21 Grams" indbragte skuespilleren en Oscar-nominering. Han vandt ikke, men har to andre statuetter for hovedrollerne i filmene "Mystic River" og "Milk."

Sponsoreret indhold