Hollywood 14. december 2017

Salma Hayek: Weinstein Truede med at dræbe mig

Salma Hayek slutter sig til koret af kvinder med rædselshistorier om Hollywood-mogulen, Harvey Weinstein
Foto: All Over Press
    Den smukke mexicanske skuespillerinde Salma Hayek slutter sig nu til den stadigt voksende flok af kvinder, der har oplevet den mørke side af den magtfulde amerikanske filmmogul Harvey Weinstein, der er blevet beskyldt for voldtægt og sexchikane mod over 50 kvinder i filmverdenen.   Det var New York Times historie den 8. oktober i år om Weinsteins skrækvælde, der igangsatte hele den nuværende tsunami af kvinder og mænd, der træder frem med op til 30 år gamle beretninger om voldtægt og sexchikane under hashtagget "MeeToo.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Den dobbelte Oscar-vinder Kevin Spacey er et af de mest prominente navne, hvis karriere på den måde er skyllet ud med badevandet.   Og Salma Hayek fortæller nu i New York Times, hvordan Harvey Weinstein i årevis chikanerede hende og pressede hende så langt ud, at hun fik et regulært sammenbrud. Og indimellem chikanen truede han angiveligt med at dræbe Salma hayek.   Den i dag 51-årige Hayek beretter, hvordan hun i flere omgange nægtede at være intim med Weinstein, selv om han pressede hende til det yderste.   - Jeg nægtede at gå i bad med ham, jeg nægtede at lade ham kigge på, når jeg gik i bad, og jeg nægtede at lade ham give mig massage. Jeg sagde også nej, da han spurgte om en af hans nøgne venner måtte massere mig, og jeg sagde 'nej', da han ville give mig oralsex. Jeg nægtede også, da han ville have mig til at være nøgen sammen med en anden kvinde, skriver Salma Hayek.   Og alle afvisningerne havde en pris.  

Salma Hayek presset til lesbisk nøgenscene

  Harvey Weinstein hævnede sig, da Salma Hayek ville realisere sit drømmeprojekt og spurgte Weinstein om han ville producere en film om den kvindelige mexicanske kunstmaler Frida Kahlo, hvor Hayek skulle spille hovedrollen.   - Han sagde, at det eneste jeg havde var min sexede udstråling, og det var der ikke noget af i den film, så den ville han ikke lave, for ingen ville ønske at se mig i den rolle, fortæller Hayek om Weinsteins reaktion, da hun præsenterede sit projekt for ham.   Men til slut kom Weinstein op med et kompromis.   - Jeg laver filmen og lancerer den i biograferne, hvis du laver en lesbisk nøgenscene, sagde Weinstein.   Hayek gik ind på den magtfulde mands kompromis for at få lavet filmen, og hendes modspiller i den lesbiske scene blev Ashley Judd, der også har anklaget Weinstein for overgreb.  

Harvey Weinstein er anklaget for voldtægt, sexovergreb og sexchikane mod flere end 50 kvinder. (Foto: All Over Press)

  Men da scenen skulle indspilles blev Salma Hayek ramt af et nervøst sammenbrud.   - Jeg begyndte at ryste foran hele teamet, jeg kunne ikke få vejret og begyndte at stortude.   - Det var ikke fordi, jeg skulle være nøgen sammen med en anden kvinde, men det var fordi, jeg skulle være nøgen foran Harvey Weinstein. Men det kunne jeg ikke sige på det tidspunkt, fortæller Salma hayek.   Til sidste kom scenen i kassen, og i oktober 2002 fik filmen, som Weinstein ikke troede på, premiere.   - På trods af hans manglende støtte og manglende tro på filmen, gav den seks Oscarnomineringer til hans samling, og ved selve Oscaruddelingen vandt filmen to priser, siger Hayek.   Til New York Times beretter hun også om Harvey Weinsteins skrækkelige temperament, der engang fik ham til at komme med en direkte trussel mod hende.   - Jeg slår dig ihjel - tvivl aldrig på, at jeg kan gøre det, sagde Weinstein angiveligt til Hayek.   Den mexicanske stjerne slutter sit indlæg i New York Times med en besværgelse:   - Mænd sexchikanerer, fordi de kan. Kvinder taler ud i dag, i den ny æra, fordi vi endelig kan gøre det.   Se galleri med dejlige Salma hayek:

Smukke Salma Hayek

 
 

Sponsoreret indhold