Sådan skulle ’Pretty Woman’ have været i virkeligheden

Richard Gere og Julia Roberts spillede hovedrollen i Pretty Woman, og det var også en af årsagerne til, at filmens manuskript blev ændret. Foto: AOP

Richard Gere og Julia Roberts spillede hovedrollen i Pretty Woman, og det var også en af årsagerne til, at filmens manuskript blev ændret. Foto: AOP

AOP

 

I år kan ’Pretty Woman’ fejre 25 års jubilæum, og i den anledning har filmens manuskriptforfatter afsløret, at filmen slet ikke skulle have været det romantiske kærlighedseventyr, som de fleste nok husker den som.

Oprindeligt var det nemlig langt fra meningen, at den prostituerede Vivian skulle have været så sprudlende og smilende, og Richard skulle slet ikke have reddet hende fra hendes ”triste arbejde”, og parret ville heller ikke have fundet den ægte kærlighed, som mange nok forbinder filmen med.

Næh nej… oprindeligt skulle tonen og historien have været langt mere dyster, fortalte filmens manuskriptforfatter J.F. Lawton i forbindelse med, at filmen fejrede 25-års dagen for sin premiere.

- Filmen skulle være endt med en scene, hvor Kit (Vivians veninde, der også er prostitueret, red.) sidder i en bus på vej mod Disneyland sammen med Vivian… Kit forventer, at de skal have en sjov dag for de penge, som Vivian tjente på ugen sammen med Edward. Vivian skulle kigge ligefrem – helt tom i blikket, fortalte J.F. Lawton i et interview med Vanity Fair.

En intim scene fra 1990-filmen. Foto: AOP

Men slutscenen var langt fra den eneste, der blev ændret.

I manuskriptforfatterens oprindelige udkast var Vivian – spillet af Julia Roberts – en hårdkogt kokainmisbruger, der hele tiden var på udkig efter sit næste fix og som langt fra havde den glød eller det glimt i øjet, som vi nok husker Vivian for.

Julia Roberts indtryk af det første manuskriptudkast var da også, at hun skulle spille hovedrollen i en film, der var både ”dyster, deprimerende” og ikke mindst en ”forfærdelig historie om to forfærdelige mennesker”.

For heller ikke Edward – spillet af Richard Gere – skulle være den godhjertede gentleman, som han endte med at blive portrætteret som. Han skulle oprindeligt være meget mere kold og kynisk – og hele filmens romance mellem det umage par var slet ikke nesskrevet i J.F. Lawtons manuskript.

Edward og Vivian - alias Richard Gere og Julia Roberts. Foto: AOP

I manuskriptforfatterens hoved mødte parret ikke hinanden, fordi en lettere forvirret Edward fór vild og derfor ”ved et tilfælde” stødte ind i Vivian – i stedet var han oprigtigt på udkig efter et billigt knald og stoppede ved et tilfælde foran Vivian, som han samlede op.

Han skulle heller ikke have forsvaret Vivian over for sin ven Stucky – i stedet skulle han have gjort grin af Vivian og sagt til vennen, ”at du kan da bare tage hende. Vil du have hende? Jeg er ligeglad”.

 … og den ikoniske shoppescene – med Roy Orbisons hit ’Pretty Woman’ spillende i baggrunden – manglede også i det oprindelige manuskript.

Filmen endte med at blive en ganske anden, end manuskriptforfatteren havde planlagt. Foto: AOP

Men 1990-filmen endte altså med at blive en ganske anden – og langt mere romantisk kærlighedshistorie – og de mange ændringer i manuskriptet skyldtes, ifølge forfatteren, at filmselskabet have fået Julia Roberts og Richard Gere til at spille de to altoverskyggende hovedroller.

- De havde også haft Al Pacino og Michelle Pfeiffer til casting, og var det blevet dem, var filmen blevet en helt anden, fortalte manuskriptforfatteren.  

- Filmen havde måske været tættere på det originale manuskript og var nok ikke endt så lykkeligt.

Men mon ikke der er mange fans, der er glade for, at filmen blev, som den blev? I hvert fald blev den et kæmpe succes.  

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close