Hollywood26. oktober 2017

SKAM-skuespiller afslører: Sådan har Noora det i dag

SKAM-stjernen Josefine Frida Pettersen har givet sit første interview nogensinde – til danske Elle – og her giver hun sit på bud, hvordan det går med læbestifts-lækre Noora i dag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/noora_0.jpg
 (Foto: NRK)

Vi lærte hende at kende som den stilsikre, selvstændige og smarte Noora, der elskede læbestift og ikke mindst William.

I den virkelige verden hedder hun Josefine Frida Pettersen, og den dygtige skuespillerinde har netop givet sit første interview nogensinde. Og hun har såmænd ladet sig interviewe af det danske magasin ELLE.

Her giver hun et ærligt interview, hvor hun blandt andet taler om sine drømme for fremtiden og ikke mindst giver sit bud på, hvor hendes karakter i SKAM befinder sig i dag:

- Hun bor i kollektivet med Eskild og Linn. Ja., det tror jeg. Og så kommer William på besøg og spiller ludo og vasker lidt, vasker væggene, laver lidt mad en gang imellem. Måske kommer Isak og Even på besøg, så har de ligesom filmaften, fortæller Josefine Frida Pettersen i interviewet med ELLE, hvor hun erkender, at hun ofte tænker på Noora og forestiller sig, hvordan det er gået den populære pige.

- Jeg blev meget glad for Noora og alt det, hun gik igennem. Jeg kan godt gå rundt en gang imellem og blive ligesom: ”Ah, hvor er Noora nu?”, siger Josefine Frida Pettersen.

Josefine Frida Pettersen var 18 år og gik i 3.G, da hun blev udvalgt til rollen som Noora foran 1.200 håbefulde ansøgere. Arbejdet med rollen var særligt spændende, fordi hun næsten ingenting måtte få at vide om sin karakter – heller ikke mens optagelserne stod på:

- Jeg fik at vide, hvad hendes største hemmelighed var, hvor hun havde været i verden og sådan moralske ting; hvad hun gik op i. Men på en måde fik vi lov til at lave karaktererne selv. Replikkerne var ikke lagt 100 procent fast; jeg kunne sige dem med mit sprog, og som jeg ville have sagt det, fortæller Josefine Frida Pettersen til ELLE.

I serien forelsker Noora sig i bad boy-fyren William – i det virkelige liv hed Josefine Frida Pettersens kæreste indtil for nylig Torstein Hågård Bakke.

Parret nåede at være sammen i næsten fire år, før at de forleden valgte at gå hver til sit.

Parret har aldrig ønsket at vise kærligheden frem på den røde løber. De bekræftede dog forholdet overfor VG sidste sommer, men ønskede ellers ikke at fortælle mere.

Mens Josefine Frida Pettersen er blevet kendt over det meste af verden i rollen som Noora, har ekskæresten gjort karriere som redaktør hos Radio Revolt. Han har desuden læst industriel design i Tronheim.

Foruden rollen i SKAM har Josefine Frida Pettersen også gjort karriere som model.

Josefine Frida Pettersen spillede rollen som Noora i SKAM, der følger en række gymnasieelever på Hartvig Nissen-skolen. Serien tog lynhurtigt både Norge, Sverige og Danmark med storm.

I første sæson fulgte vi Eva og hendes kærligheds- og venskabskvaler. Anden sæson var det så den lyshårede og læbestiftsmukke Noora, der var hovedperson. I tredje sæson var det den homoseksuelle Isak, der var hovedpersonen, og i fjerde og sidste sæson fulgte vi Sana.

Serien, der løb over de norske TV-skærme for første gang i efteråret 2015, har vundet Foreningen Nordens Sprogpris 2016.

- Originalsproget er en vigtig del af seeroplevelsen. En identitetsmarkør, der er anderledes, men alligevel så kendt og lig ens egen, at den enkelte seer kan bruge det i sit eget repertoire.

- Få er lykkedes med at gøre nabosprog så morsomt, relevant og sejt blandt unge i Norden som årets prisvinder, skrev Foreningen Norden om tildelingen af prisen.

SKAM

Sponsoreret indhold