Hollywood 26. april 2016

Lydoptagelse afslører: Så slemt stod det til med Princes helbred

En lydoptagelse, som det amerikanske medie TMZ er kommet i besiddelse af, viser, at det stod slemt til med Princes heldbred – blot seks dage før at musikikonet døde i en alder af 57 år
Foto: All Over

Mens der stadig sørges over hans alt for tidlige død, bliver der ved med at dukke nye – og skræmmende – deltaljer frem om Princes død.

Nu har det amerikanske medie TMZ således fået fat i en lydoptagelse fra Princes privatfly, der afslører, at det stod slemt til med musikerens helbred blot seks dage før hans død 21. april.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her var ’Purple Rain’-sangeren på vej hjem fra en koncert Atlanta, da den 57-årige musikgeni pludselig faldt om i flyet.

I lydklippet, som du kan høre længere nede i denne artikel, beder piloten kontroltårnet i Chicago Center om tilladelse til hurtigst muligt at nødlande i lufthavnen Quad City International Airport i Moline, Illinois – selv om flyet er under en time fra Princes hjem i Minnesota.

48 sekunder inde i lydklippet kan man høre, at kontroltårnet giver tilladelse til nødlandingen og tilføjer, at ”CFR will be waiting”, når flyet lander.

CFR er forkortelsen for nødberedskabet – der ville altså stå personale klar til at yde førstehjælp så snart, at flyet var på jorden.

Prince blev herfra hastet på hospitalet – den første melding fra pressen var, at Prince var blevet ramt af en ondsindet influenza, og det var årsagen til, at hans fly måtte nødlande.

Nu har flere kilder dog udtalt, at Prince i virkeligheden blev hastet på hospitalet på grund af en overdosis. Ifølge kilderne – som det amerikanske medie TMZ har talt med – gav lægerne i Moline, Illinois Prince et såkaldt ”safe shot” (en ”redningsindsprøjtning”, red.).

Sådan én gives ifølge hospitalets kilder kun, når en patient har taget eller fået en overdosis af de såkaldte opiate-piller. Pillerne er for eksempel Vicodin, som er et stærkt smertestillende præparat.

Derudover har kilder også fortalt, at Prince blev opfordret til at lade sig indlægge, men at han forlod hospitalet blot tre timer senere. Angiveligt fordi hospitalet ikke kunne give ham en enestue.

Det er heller ikke mange dage siden, at Princes svoger stod frem med flere skræmmende oplysninger. Ifølge svogeren havde den 57-årige ’Purple Rain’-stjerne ikke sovet i 154 timer, svarende til seks døgn, før sin død 21. april.

Svogeren kom med de skræmmende oplysninger, da hele familien mødtes til en privat mindehøjtidelighed for sangeren et døgn efter hans kremering.

- Jeg var sammen med ham (Prince, red.) i sidste weekend, fortalte Maurice Phillips, der er gift med Princes søster, Tyka Nelson, ifølge det britiske medie Mirror.

- Han arbejdede i 154 timer i streg. Han var en god svoger, tilføjede Maurice Phillips og afslørede altså, at sangeren ikke havde lukket et øje i over seks døgn – og dét angiveligt på trods af, at han havde et højt forbrug af det smertestillende middel Percocet, som ellers er kendt for at have en søvndyssende effekt.

Dog skriver det britiske medie, at midlet også kan have den modsatte effekt, hvis den bruges sammen med andre præparater. Det er endnu uvist, om dette kan have været årsag til musikerens død.

Han blev obduceret fredag, og de foreløbige undersøgelser har endnu ikke givet svar på, hvad der slog ’Purple Rain’-musikeren ihjel. Retsmedicinere fra Midwest Medical Examiners Office brugte fire timer på obduktionen, som indtil videre kun har konkluderet, at der ikke fundet tegn på skader på Princes krop. Der var heller ikke tegn på selvmord. De endelige svar foreligger først om fire uger.

Familien fik kort tid efter udleveret liget af deres elskede Prince, og lørdag blev han kremeret, efter at familie og venner havde sagt et sidste farvel under en "stille, smuk og privat ceremoni" i First Memorial Western Chapel.

Her tilbragte hans familie – der blandt andre tæller søsteren Tyka og hendes søn Prez – angiveligt fire timer i kapellet, mens de på skift sagde et sidste farvel til musikeren.

I en udtalelse, som det britiske medie Metro har modtaget, siger en talsperson:

- For nogle få timer siden blev Prince hyldet af en lille gruppe af hans mest elskede: familie, venner, hans musikalske kolleger, sagde under en stille, smuk og privat ceremoni et sidste, kærligt farvel. Prince er blevet kremeret, og hans sidste hvilested vil forblive privat.

Prince havde angiveligt fortalt sin familie, at han som et Jehovas Vidne ønskede en ”stille og privat begravelse, hvis han nogensinde skulle forlade denne jord”:

- Han havde meget præcise ideer til, hvordan hans død skulle behandles. Og det involverede ikke en stor begravelse, men en lille, privat ceremoni, siger en ven af familien til Mirror.

- Han ønskede, at det skulle holdes stille of roligt. Prince er sådan én, hvor man ikke behøver en stor begravelse for at huske og mindes ham.

- Verden har hans musik i stedet. Han ønskede simpelthen at forsvinde uden postyr og uden drama. Det var lige i hans ånd, fortæller vennen.

Den 57-årige musiker – der indledte sin karriere tilbage i 1970’erne – blev sidste gang set i live i onsdags, da han forlod et Walgreens apotek tæt på sit hjem i Paisley Park i Minnesota omkring klokken 19. Ifølge kilder virkede han ”skrøbelig og nervøs”. Det var angiveligt fjerde gang på en uge, at Prince var forbi apoteket. Det er dog ikke kommet frem, om han hentede receptpligtigt medicin.

Torsdag klokken 9:43 modtog alarmcentralen i Carver County, Minnesota, et alarmopkald om en ”livløs person i en elevator” i Paisley Park fra en unavngiven mand.

- Øh, vi er i Princes hjem, forklarede manden, der foretog alarmopkaldet, ifølge det amerikanske medie TMZ.

Manden: - Såå… øh… personen her er død.

Alarmcentralen: - Befinder du dig sammen med personen, der er…

Mand: - Ja, det er Prince.

En ambulance ankom hurtigt til stedet, men Princes liv stod ikke til at redde.

Sangeren blev 57 år.

Nedtælling til Princes død:

Torsdag, 14. april: Prince optræder i Atlanta og virker til at være i topform

Fredag, 15. april: Princes privatfly er tvunget til at nødlande i Moline, Illinois, og han hastets på hospitalet med ”influenza-lignende” symptomer. Han lader sig udskrive efter tre timers behandling-

Lørdag, 16. april: Prince deltager i en fest i Minnesota for at forsikre fans om, at han er ”okay”. ”Vent nogle dage med jeres bønner”, fortæller han sine fans.

Søndag, 17. april: Prince bliver spottet på sin cykel ude foran sit hjem.

Onsdag, 20. april: Prince bliver spottet ude foran et Walgreens apotek tæt på sin bolig omkring klokken 19. Han virker ”skrøbelig og nervøs”. Det er fjerde gang på en uge, at han er på apoteket.

Torsdag, 21. april: Prince bliver fundet livløs i en elevator i hans bygning klokken 9.43. Han erklæres død 10.07 lokal tid.

Fredag, 22. april: Prince bliver obduceret af Midwest Medical Examiners Office i fire timer. Omkring klokken 20.30 meddelte retsmedicineren, at obduktionen var slut. Der blev ikke fundet tegn på skader på Princes krop. Der var heller ikke tegn på selvmord. De endelige svar foreligger først om fire uger.

Lørdag, 23. april: Venner og familie siger et sidste farvel til Prince under en "stille, smuk og privat ceremoni" i First Memorial Western Chapel. Hans lig blev herefter kremeret, og hans sidste hvilested vil ikke blive offentligt kendt.

Se billeder fra Princes liv og død herunder:

Prince - billeder af hans liv og død

Sponsoreret indhold