Hollywood23. februar 2016

Så meget tjener 'Venner'-ne på genudsendelser

Det er ikke småpenge.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/21.5338023_1.jpg
 Foto: All Over

LOS ANGELES/SE og HØR: Én milliard. Dollars. Om året!

Det er 7 milliarder danske kroner. Så meget indbringer TV-serien 'Friends' hvert eneste år. Det forklarer, hvorfor de amerikanske TV-stationer og produktionsselskaber poster så mange penge i nye komedieserier hvert år. For hvis bare én serie bliver en succes, så kan det resultere i vanvittig rigdom.

Det mærker Matthew Perry, Lisa Kudrow, Courtney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer og Jennifer Aniston stadig hvert eneste år. De triller nemlig automatisk $20 millioner - eller 140 millioner kroner ind på deres lønkonti - alene fordi de medvirkede i 'Friends' fra 1994-2004. De skal ikke røre en finger - pengene kommer alene på grund ad genudsendelser.

Det er måske også derfor, at de fleste af vennerne ikke har brug for at medvirke i andre TV-serier og film. Selvom både Cox, Aniston og Perry jævnligt er på filmplakater, så er det bestemt ikke noget, de behøver for at leve en konfortabel tilværelse.

Courtney Cox har måske været den mest dygtige til at komme videre - hendes serie 'Cougar Town' nåede at køre seks sæsoner og gav til at starte med pæne seertal for stationen ABC. Da den skiftede den den mindre sete kabel-TV-kanal, TBS, faldt seertallene dog voldsomt.

Matt LeBlanc har også haft en pæn succes med den britisk-amerikanske serie, 'Episodes' som har holdt fire sæsoner og kastet adskillige fornemme priser af sig.

Den største nedtur har nok været Matthew Perry, der har kæmpet for at få succes i flimmerkassen. I 2015 havde serien 'The Odd Couple' premiere, men seertallene levede ikke op til forventningen. Alligevel blev den dog fornyet til en sæson 2, der har premiere til foråret.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner.jpg

Sponsoreret indhold