Hollywood16. marts 2016

Popband kørte i døden: Politi ignorerede TO alarmopkald

Der er kommet nye oplysninger frem i sagen om det britiske popband Viola Beach, der tidligere på året blev udslettet i en vanvittig ulykke i det sydlige Sverige. Nu viser det sig nemlig, at det svenske politi ignorerede hele to alarmopkald – og at de derfor først var fremme på ulykkesstedet hele 39 minutter efter ulykken
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/viola_beach_til_front.jpg
 (Foto: Polfoto)

Der skulle intet mindre end tre alarmopkald til, før at politiet rykkede ud til den ufattelige ulykke, der 13. februar kostede alle medlemmer af det britiske popband Viola Beach livet.

Ulykken skete omkring klokken 02 om natten, da bandmedlemmernes sorte Nissan Qashqai af stadig ukendte årsager drønede gennem en afspærring, ud over en åben motorvejsbro og ned i den visse død.

Alle ombord – Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe og Jack Dakin samt deres manager Craig Tarry – blev dræbt i ulykken, der fandt sted i Södertälje-distriktet i det sydlige Sverige.

Men selv om der blev foretaget flere alarmopkald, var det først det tredje alarmopkald, der blev reageret på.

https://imgix.seoghoer.dk/sidste_billede_af_viola_beach_0.jpg
 (Foto: Twitter)

Det sidste billede, der formentlig er taget af Viola Beach. Det blev taget fredag aften inden ulykken, hvor bandet optrådte i den Norrköping. Foto: Twitter

Ifølge det britiske medie Mirror blev et alarmopkald både klokken 02.17 og et klokken 02.27 ignoreret – først da et vidne henvendte sig og fortalte om ulykken, rykkede politiet ud.

På det tidspunkt var der allerede gået 39 minutter, siden bilen var styrtet de over 20 meter ned i det iskolde vand i kanalen.

Kjell Lindgren, talsmand for Stockholms Politi, bekræfter, at der skulle tre alarmopkald til, før at politiet sendte en patruljevogn af sted og tilføjer på samme tid, at det ødelagte autoværn ved motorvejsbroen ikke umiddelbart virkede mistænkeligt.

- Den slags information er ikke noget, som får os til at flyve op fra stolene, så at sige. Det var en sædvanlig og meget travl lørdag morgen, fortæller Kjell Lindgren ifølge det britiske medie.

Tidligere på måneden kom det frem, at svensk politi mente at vide, at chaufførende ”handlede bevidst”, da han styrede bilen forbi afspærringen.

https://imgix.seoghoer.dk/viola_beach_bilen_1.jpg
 (Foto: Polfoto)

Her hentes den smadrede bil op af vandet. Foto: Polfoto

Det fortalte Lars Berglund fra det svenske politi fortalte i forbindelse med en høring på rådhuset i drengenes fødeby i England, Warrington.

Han udtalte dengang, at den endelige årsag til dødsulykken ikke kendes, men at:

- Det ser ud til, at bilisten handlede forsætligt.

Ifølge det svenske politi viser overvågningsmateriale fra ulykkesstedet – som det svenske politi har gransket – at chaufføren af den sorte Nissan Qashqai bevidst satte farten op og drønede ud over broen, også selv om broen var åben, og at det derfor var livsfarligt at køre frem.

Konklusionen af ligsynet blev tidligere på måneden fremlagt. Her viste resultaterne, at ingen i bilen var påvirket af stoffer eller alkohol den skæbnesvangre aften i februar.

Sponsoreret indhold