Hollywood13. december 2013

Oprah Winfrey: Mine børn ville have hadet mig

Talkshow-værten fortæller om, hvorfor hun aldrig fik børn
https://imgix.seoghoer.dk/media/d3832fba7fd6448a9a66d4fca4f63153.jpg
 Foto: All OverDen populære talkshowvært Oprah Winfrey er ikke kommet nemt til sin succes.

Som 14-årig fødte hun en søn, efter at hun i flere år var blevet misbrugt seksuelt. Babyen døde dog på tragisk vis kun få uger efter fødslen, og den indflydelsesrige amerikaner fortæller nu, at hun er glad for, at hun ikke fik flere børn. Hendes succes ville have haft en negativ effekt på dem, mener hun.

- Hvis jeg havde fået børn, så ville de hade mig. De ville ende med at sidde i noget tilsvarende Oprah-showet og snakke om mig, for et eller andet i mit liv ville blive forsømt, og det ville nok blive dem, fortæller Oprah Winfrey til det amerikanske magasin The Hollywood Reporter.

Talkshowværten har siden barndommen haft store ambitioner, og I 1985 prøvede hun også kræfter som skuespiller i Steven Spielbergs film "Farven Lilla". En rolle som hun efterfølgende blev nomineret til en Oscar for.

Vægten er eksploderet

Netop de store ambitioner var forskellen på Oprah Winfrey og veninden siden ungdommen, Gayle King, som nu er vært på CBS og redaktør for Oprah Winfreys blad O, The Oprah Magazine.

- Gayle er nu mor til to, og allerede i syvende klasse var hun det der barn, der skrev navnene til hendes børn ned på papir. Mens hun havde den slags drømme, drømte jeg om, hvordan jeg kunne blive Martin Luther King, siger Oprah Winfrey.

Tilbage i 2011 åbnede Oprah Winfrey for første gang op om sin traumatiske barndom, hvor hun blandt andet sagde:
- At jeg blev gravid var et resultat af dumme valg, at jeg ikke havde nogle grænser og at jeg blev seksuelt misbrugt, fra jeg var ni til jeg var 13.

- Jeg vidste, at det var en ny chance for mig, da barnet døde, indrømmede Oprah Winfrey dengang.
Oprah Winfrey er aktuel i filmen The Butler, som havde premiere i Danmark den 19. september.

Sponsoreret indhold