Hollywood12. juni 2017

O.J. Simpson kan være på fri fod lige om lidt

Den fallerede sportsstjerne O.J. Simpson blev pure frifundet for et bestialsk dobbeltdrab tilbage i 1995, men han smagte ikke friheden længe. I 2008 blev han således dømt for røveri og fængslet. I næste måned skal han så for en høring, hvor det vil blive besluttet, om han kan blive prøveløsladt til efterår
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/o.j._simpson.jpg
 (Foto: All Over)

Hovedpersonen i en af USA's mest omtalte mordsager kan snart igen være en fri mand.

O.J. Simpson kom på alles læber, da han i 1994 blev anholdt og sigtet for det bestialske mord på ekskonen Nicole Brown og hendes kæreste Ron Goldman.

Mordene i juni 1994 rystede hele USA, og mere end 150 millioner mennesker fulgte nervøst retssagen mod den fallerede football-stjerne.

O.J. Simpson blev – til manges overraskelse – pure frikendt for de bestialske drab, men O.J. Simpson fik ikke lov til at smage friheden i mange år.

Siden 2008 har han således siddet fængslet for røveri, men nu tyder noget på, at den fallerede sportsstjerne snart igen kan smage friheden.

I næste måned skal O.J. Simpson således for en høring, hvor det vil blive besluttet, om han kan blive prøveløsladt til efteråret.

Det skriver The Hollywood Reporter.

O.J. Simpson afsoner pt. sin dom i et fængsel i Locelock, Nevada – og i løbet af denne sommer vil en dommer tage stilling til, om han er egnet til prøveløsladelse. Hvis han lever op til kravene, han O.J. Simpson være en fri mand igen til oktober.

Det er bestemt ikke alle, der er lige begejstrerede ved tanken om, at den fallerede sportsstjerne igen bliver en fri mand. En af dem er Jill Shively.

Hun var den eneste person, som rent faktisk var i stand til at placere O.J. Simpson tæt på gerningsstedet under mordsagen i 1994, hvor O.J. Simpsons ekskone Nicole Brown og hendes kæreste Ron Goldman brutalt blev myrdet.

- Tanken om, at han bliver prøveløsladt er frygtindgydende, for man ved aldrig, hvad der vil få ham til at flippe ud igen, siger den 56-årige kvinde i et interview med The Hollywood Reporter.

Du kan se billeder af O.J. Simpson dengang og nu i det store galleri nederst i artiklen.

Sagen om 1994-mordene på Nicole Simpson og hendes ven Ron Goldman rystede hele nationen. De blev fundet stukket ihjel ude foran Nicole Simpsons hjem i Los Angeles af flere knivstik den 12. juni 1994.

Politiet havde hurtigt Nicole Simpsons eksmand - O.J. Simpson - i søgelyset. Parret var blevet skilt i 1992, fordi Nicole anklagede hamd for at være voldelig.

Ifølge politirapporter havde han bl.a. ”kastet hende op mod væggen” og ”skubbet hende ud af en kørende bil”.

Se alle billederne af O.J. Simpson i galleriet nederst i artiklen.

Fem dage efter mordene – 17. juni 1994 – mente politiet, at de havde beviser nok til at anholde O.J. Simpson, og via sine advokater blev sportsstjernen anmodet om at møde op på politistationen Parker Center kl. 11.

Men O.J. Simpson dukkede ikke op – og så gik den vilde biljagt ellers.

Politiet spottede O.J. Simpson på flugt i en bil, og ordensmagten satte efter.

En helikopter sørgede for at filme det hele, og over 108 millioner amerikanere fulgte den hæsblæsende biljagt. Jagten sluttede kl. 21, hvor O.J. Simpson overgav sig. Politiet og anklageren var ikke i tvivl om, at det beviste, at de havde fat i den skyldige.

Men resultatet af retssagen blev som bekendt en anden. Takket været højtprofilerede forsvarere lykkedes det O.J. Simpson at forlade retslokalet i 1995 som en fri mand. Anklagerne havde ellers fundet blodspor fra O.J. Simpson på gerningsstedet og blodspor fra de to ofre i O.J. Simpsons bil. Forsvareres teori om, at blodet måtte være ”plantet” gik åbenbart rent ind – for 3. oktober 1995, efter blot fire timers votering, kom dommen:

“In the matter of the People of the State of California versus Orenthal James Simpson, we the jury, in the above titled action, find the defendant, Orenthal James Simpson... not guilty”.

Friheden varede dog ikke længe. I december 2008 blev han idømt 33 års fængsel for kidnapning og væbnet røveri. Efter planen skal O.J. Simpson sidde bag lås og slå i Nevanda indtil 2017 - hvis han da får lov til at blive prøveløsladt.

Se alle billederne af O.J. Simpson i galleriet herunder:

O.J. Simpson galleri

Sponsoreret indhold