Hollywood 10. august 2010

Naomi Campbell: Nu endnu mere grotesk

Supermodellen tæsker sine ansatte, folkemord interesserer hende ikke og nu tyder meget på, at hun lyver i sag om bloddiamanter
Kold og kynisk. Naomi Campbell får færre og færre fans
Kold og kynisk. Naomi Campbell får færre og færre fans
Foto: All Over

Man kan undre sig over, at firmaer stadig bruger den enfoldige model Naomi Campbell til at sælge deres produkter.

Igen og igen viser den 40-årige, ubegavede reklamesøjle, at hun i den grad har svært ved at begå sig blandt andre mennesker. Nu når uhyrlighederne dog helt nye højder i modellens begrænsede univers.

Læs også: Flyselskab gider hende ikke

Mistænkelig forklaring

I sidste uge var Naomi Campbell indkaldt som vidne i sagen mod Liberias tidligere krigsherre og præsident Charles Taylor ved krigsforbryderdomstolen i Haag. Her står han anklaget for krigsforbrydelser i nabolandet Sierra Leone, som angiveligt er delvist betalt med bloddiamanter udvundet af slaver. Diamanter som også Naomi Campbell fik i gave efter en middag med blandt andre Charles Taylor i 1997.

Læs også: Spyttede lufthavns-ansatte i ansigtet

Naomi Campbell fortalte, at hun havde modtaget nogle "beskidte sten" på sit hotelværelse midt om natten. Men at hun ikke vidste, de var fra Charles Taylor.

Lyver hun under ed?

Det udsagn modsiger en anden middagsgæst dog. Hollywoodstjernen Mia Farrow deltog nemlig også, og hendes version er mærkbart anderledes.

Læs også: Naomi dømt for vold

- Naomi Campbell kom ind i rummet, hvor mine børn og jeg allerede spiste morgenmad. Hun var oppe at køre, og sagde: "Hvor vildt! I nat blev jeg vækket ved, at der blev banket på min dør. Det var nogle mænd, der var sendt af Charles Taylor, og de gav mig en kæmpe diamant, vidnede Mia Farrow i går.


Mia Farrow afgiver forklaring i retten (Foto: All Over)

Gider ikke vidne

Også Naomi Campbells tidligere assistent Carole White antyder, at supermodellen lyver.

- Jeg overhørte Naomi og Charles Taylor flirte og tale om en gave allerede under middagen. Vi ventede oppe til langt ud på natten. Da de endelig kom med diamanten, lukkede vi selv mændene ind på hotellet, sagde hun i retten.

Læs også: Mandela afskyr hende

Under hele retssagen har Naomi ifølge iagttagere virket presset og modvillig. Krigsforbrydelserne i Sierra Leone vidste hun intet om, og det interesserede hende tilsyneladende heller ikke, og hun udtalte før hun skulle vidne:

- Jeg vil bare videre med mit liv. Det her passer mig slet ikke.

Naomi Campbell har en lang historie bag sig med domme for voldelige overfald på sine tjenestefolk, chauffører og assistenter.

Læs også modemagasinet Elles interview med hende her

Sponsoreret indhold