Hollywood 18. januar 2013

Lance til Oprah: Ja, jeg var dopet

Cykelstjernen græd ud ved talkshowdronningens skulder
Oprah og Lance, da han indrømmede alt for rullende kameraer.
Oprah og Lance, da han indrømmede alt for rullende kameraer.
Foto: All OverI bedste sendetid gjorde han det endelig. I Oprah Winfreys trygge favn "græd" cykel-legenden Lance Armstrong ud og indrømmede sit massive dopingmisbrug, der sikrede amerikanske Tour de France-trofæer i årevis.

Armstrong, 41, svarede ja til Winfreys spørgsmål, om han have taget bloddoping og EPO. Og ikke nok med det - han indrømmede også, at han var dopet under hver eneste "tour". Armstrong sagde, at han ikke tror, at han kunne have vundet uden brug af EPO og bloddoping.

Armstrong: Damernes ven

- Det er et logisk spørgsmål. Jeg ved ikke, om jeg har et godt svar ... Dette er for sent, dette kommer for sent for de fleste mennesker. Og det er min fejl. Det var en stor løgn, jeg gentog og gentog, sagde Lance i nat på Oprahs tv-kanal, OWN.

Lance betegnede også sig selv som en "bølle". En mand, der sagsøgte medier, hvis de anklagede ham for at snyde. Han kørte løgnen helt ud.

Galleri: Oprahs elevatorvægt

- Det var perfekt så længe… Men jeg mistede mig selv i det hele. Jeg var vant til at kunne kontrollere alt i mit liv, sagde han.

Interviewet med Oprah blev optaget tidligere på ugen, og amerikanske eksperter har stået i kø for at kritisere interviewet, allerede inden det blev sendt.

Lance Armstrong er også blevet skældt ud for netop at vælge Oprah Winfrey. Selv om hun er en anerkendt tv-vært, er hun ikke kendt som den mest aggressive eller kritiske. Winfrey kaldte selv interviewet for "det største jeg nogensinde har lavet".

Oprah: Folder i ansigtet

Allerede i oktober blev Armstrong frataget sine syv Tour de France-sejre (1999-2005) samt sin OL-guldmedalje. Han er desuden bandlyst fra cykelsporten for evigt. Det skete efter, at USADA, altså antidopingorganisationen, udgav en rapport, hvor flere tidligere holdkammerater stod frem og fortalte, at Armstrong var dopet.

Anden del af interviewet med den tidligere "cykelkonge" kommer fredag aften i USA.
Sponsoreret indhold