Hollywood6. april 2016

Beyonce taler ud: Jeg hader ikke politiet

Selvom man støtter politiet, kan man godt tage afstand fra politivold, siger Beyoncé.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/beyonce_ignorerer_lgbt_aktivist.jpg
 (Foto: All Over)

Det syder og bobler i den amerikanske smeltedigel, hvor spørgsmålet om racisme har sneget sig ind i debatten om dette års Oscaruddeling og i teksterne hos politisk bevidste musikere.

Én af de kunstnere, der er blevet trukket ind i den betændte debat, er verdensstjernen Beyoncé.

Først vakte hun opsigt med en musikvideo til sangen "Formation", hvor en ung sort mand danser foran rækker af kampklædte politibetjente - en scene med klare referencer til debatten om politivold rettet mod afroamerikanere.

Siden kammede det helt over efter hendes optræden i dette års Super Bowl, da flere politiforbund opfordrede deres medlemmer til at boykotte superstjernen, fordi hendes backup-dansere var klædt som medlemmer af organisationen De sorte pantere.

Men i et interview med magasinet Elle fortæller Beyoncé nu, at hun føler sig misforstået.

- Enhver, der opfatter mit budskab som et anti-politi budskab, tager fuldstændig fejl. Jeg har så meget respekt og beundring for de politibetjente og deres familier, som ofrer sig for at beskytte os. Men lad mig gøre det helt klart: Jeg er imod politibrutalitet og uretfærdighed. Det er to forskellige ting, fortæller sangerinden.

Javier Ortiz, som er leder af en lokal politifagforening i Miami, var én af de stemmer, der var mest kritisk efter Super Bowl-showet.

- Det faktum, at Beyoncé brugte dette års Super Bowl til at splitte amerikanerne ved at promovere De sorte pantere og hendes anti-politi budskab, viser, hvordan hun ikke støtter ordensmagten, sagde Ortiz ifølge Rolling Stone.

Beyoncé mener dog ikke, at hun skal forsvare, at hun har været med til at starte en debat om racisme i USA.

- Jeg er stolt af, hvad vi har skabt og af at være del af en samtale, der skubber udviklingen i en positiv retning, siger hun til Elle.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner.jpg

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold