Nyheder12. maj 2017

Coster-Waldau: Her er min plan efter Game of Thrones

Han spiller med i en af verdens mest berømte tv-serier, men drømmen er igen at stå på en scene.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nikolaj_coster-waldau_-_aop.jpg
 Foto: All Over

Det har fyldt i både kalenderen og bevidstheden hos Nikolaj Coster-Waldau, at han de seneste syv sæsoner har spillet en af de bærende roller i den voldsomt populære tv-serie "Game of Thrones".

Derfor bliver det også lidt af en omvæltning for den danske skuespiller, når han indenfor nærmeste fremtid vinker farvel til rollen som Jaime Lannister.

- Det er nogle rigtig fede mennesker at arbejde sammen med, og det har været helt fantastisk, men der er også noget enormt tilfredsstillende over at det er ved at være slut, og at vi afleverer den historie. Det fylder jo også enormt meget, så det er godt, at det ender, siger Nikolaj Coster-Waldau.

Selv om "Game of Thrones" har taget meget af hans tid, har der været mulighed for andre projekter undervejs, og netop nu er Nikolaj Coster-Waldau aktuel i den danske film "3 Ting".

En film, der skiller sig ud fra den store produktion og maskine, han ellers færdes i, når han indspiller den berømte tv-serie.

Filmen er optaget på et smalt budget og med få involverede kræfter, og det er noget, han nyder.

- Det er superfedt, jeg kan virkelig godt lide, når man kan genkende alle mennesker på settet, siger han.

Det betyder også, at tingene sker lidt mere tjept, når produktionen ikke er så stor.

- Når jeg laver sådan noget som "Game of Thrones", som jeg også synes er enormt sjovt, kan jeg på en 12 timers arbejdsdag godt have seks timers venten, hvor folk skal gå og gøre ting klar. Jeg kan godt have svært ved at sidde stille i længere tid ad gangen, så det er en udfordring, indrømmer skuespilleren.

I "3 Ting" spiller han en sprængstofekspert, der har begået et stort røveri, men som får mulighed for at indgå i et vidnebeskyttelsesprogram. Der er knap to håndfulde skuespillere på rollelisten, og filmen foregår på et hotelværelse.

- Vi spillede hele filmen nærmest som et teaterstykke, inden vi gik i gang med at filme, forklarer Nikolaj Coster-Waldau.

Netop at spille teater er noget, han håber at kunne vende tilbage til, når "Game of Thrones" slutter.

- Jeg går normalt og siger, at det er en 3-4 år siden, men nu fandt jeg ud af, at der skal et 1-tal foran, det er faktisk 13-14 år siden. Det sidste, jeg lavede, var da jeg og Kim Bodnia lukkede Gladsaxe Teater. Det blev ikke en succes, siger Nikolaj Coster-Waldau og uddyber:

- Vi fik vildt dårlige anmeldelser, jeg har faktisk gemt dem og har dem stadig derhjemme. Det var nogle grænseoverskridende anmeldelser, og det er svært at få sådan en i hovedet og så skulle spille 35 forestillinger mere bagefter, siger skuespilleren, der efterfølgende dog fik verdensomspændende succes.

De dårlige teateranmeldelser har da bestemt heller ikke taget modet fra ham.

- Jeg savner at spille teater, og jeg synes, det er skidesjovt, at det er live, og at der er et publikum, siger han.

"3 Ting" har premiere den 18. maj

Se flere billeder af Nikolaj Coster-Waldau i galleriet herunder

Nikolaj Coster-Waldau

Sponsoreret indhold