Hollywood31. oktober 2017

Her er den "nye" Anders Behring Breivik

Den norske skuespiller Anders Danielsen Lie skal spille rollen som massemorderen Anders Behring Breivik, når Netflix genfortæller det makabre massemord i filmen ”Norway”. Hele rollelisten bliver besat af norske skuespillere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/7.02577496.jpg
 (Foto: All Over)

Det bliver den 38-årige skuespiller Anders Danielsen Lie, der skal portrættere Norges mest forhadte mand, når Netflix genfortæller historien om massemorderen Anders Behring Breivik.

Det skriver det norske medie VG.

Den norske skuespiller, der også er uddannet musiker og læge, skal spille hovedrollen som massemorderen, der tilbage i juli 2011 dræbte 77 uskyldige i Oslo og på øen Utøya.

Det er instruktøren Paul Greengrass, der skal lave filmen ”Norway” i samarbejde med den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad.

https://imgix.seoghoer.dk/anders_danielsen_lie.png
 (Foto: All Over)

38-årige Anders Danielsen Lie skal spille rollen som Norges massemorder. Foto: All Over Press

Åsne Seierstad har skrevet bogen "En af os" om Anders Behring Breiviks angreb.

Paul Greengrass er derimod særligt kendt for Matt Damon-filmene om Jason Bourne samt "Captain Phillips", der har Tom Hanks i hovedrollen.

Derudover er han kendt for sine dramatiseringer af virkelige begivenheder.

Han vandt blandt andet Den Gyldne Bjørn i Berlin for "Bloody Sunday", om en hændelse i 1972 i Nordirland, hvor 26 demonstranter blev skudt af soldater.

Netflix, der skal have været i hård konkurrence om at få fingre i rettighederne, vil have et budget på 20 millioner dollar. Det svarer til over 125 millioner kroner.

Der er ingen oplysninger om, hvornår filmen har premiere på Netflix i Danmark, men optagelserne begynder i denne uge og foregår i Oslo og i Tønsberg.

Og selv om det er en amerikansk instruktør, som kommer til at stå bag filmen, vil rollerne blive besat af lokale skuespillere fra Norge. Jon Øigarden skal således spille rollen som Breiviks forsvarsadvokat Geir Lippestad.

https://imgix.seoghoer.dk/mord.jpg

69 uskyldige blev dræbt på øen Utøya. Foto: All Over

Anders Behring Breivik detonerede den 22. juli 2011 en 950 kilo tung bilbombe ved den norske regeringsbygning og dræbte otte mennesker.

Herefter iklædte massemorderen sig falsk politiuniform og sejlede ud på øen Utøya, hvor en stor gruppe unge mennesker deltog i en ungdomslejr arrangeret af Arbejderpartiets Ungdomsorganisation.

Her skød og dræbte han 69 mennesker, før han blev pågrebet af politiet.

Den norske kronprinsesse Mette-Marit mistede sin egen stedstorebror under terrorangrebet.

Trond Berntsen blev dræbt som den første, da Anders Behring Breivik gik i land på Utøya og udløste sin massakre.

https://imgix.seoghoer.dk/minder.jpg

Fireårsdag Utøya

Sponsoreret indhold