Hollywood25. juli 2011

Mette-Marits bror er død på Utøya

Nu er også den kongelige familie i Norge ramt af det frygtelige terrorangreb
Af af
Kongehuset i Norge er også ramt af tragedien
Kongehuset i Norge er også ramt af tragedien
 Foto: All Over

Hele Norge er ramt af den store terrortragedie, og heller ikke det norske kongehus går fri. Nu viser det sig nemlig, at Mette- Marits stedbror også var på øen og blev dræbt af Anders Breivik.

Broderen, Trond Berntsen, var politimand i udlændingeenheden som civil vagt og med på øen havde han sin tiårige søn, fortæller Ekstra Bladet.

Kort tid efter at drabsmanden, Anders Behring Breivik, havde detoneret den dræbende bombe i Oslo, var mange af de unge på øen blevet urolige. Og det fik Trond til at reagere.

- Trond ringede hjem til sin sambo og fortalte, at der var mange af de unge, som var urolige, og som ville rejse hjem fra øen. Han fortalte, at han prøvede at samle de unge og skaffe sig et overblik over situationen, fortæller hans tidligere advokat Torkil Røseid.

Se Mette-Marits stedbror her

Det var sidste gang, kæresten hørte fra Trond. Kort tid efter ankom Anders Behring Breivik til Utøya.

Politimanden skal ifølge øjenvidner have kastet sig over sin søn og bragt ham og to piger i sikkerhed, før han forsøgte at tage greb om situationen ved at gå direkte mod den 32-årige terrorist.

Men Anders Behring Breivik tøvede ikke et sekund, da han skød og dræbte den ubevæbnede politibetjent.

Trond var familiefar og en dygtig betjent. Han blev stedbror til kronprinsesse Mette-Marit, efter at hans far, Rolf Berntsen, giftede sig med Mette-Marits mor, Marit Tjessem i 1994. Faderen døde den 10. april 2008 efter flere hårde sygdomsperioder.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/c3c984310a58442b96bebf6812358ae5.jpg


Den norske kronprinsesse var tydeligt berørt, da hun var forbi Oslo Domkirke,
hvor hundredvis af landsmænd havde lagt blomster til minde om de døde (Foto: All Over)

Sponsoreret indhold