Her er Bill Cosbys straf

(Foto: MEGA)

Bill Cosby skal en tur bag tremmer. 

Det står klart, efter en domstol i delstaten Pennsylvania i dag har udmålt den 81-årige skuespillers straf, efter han tidligere på året blev kendt skyldig i en række seksuelle overgreb.

Bill Cosby er blevet idømt tre til ti års fængsel. 

Anklagemyndigheden i Montgomery County bekræfter Cosbys dom på Twitter. 

Artiklen fortsætter under opslaget.

Udovder fængselsstraffen skal Cosby stå opført i et register over dømte sexforbrydere, han skal melde sig til politiet hver tredje måned og gå i terapi en gang om måneden resten af sit liv.

Dommeren har desuden afgjort, at Cosby skal betale sagens omkostninger samt en bøde på 160.000 kr. 

Det var tilbage i april, at den 81-årige komiker blev kendt skyldig i seksuelle overgreb. I alt havde omkring 60 kvinder anklaget Bill Cosby for at have forgrebet sig på dem i en lang årrække, der strakte sig helt tilbage til 1960’erne.

Mange af sagerne var dog juridisk forældede, hvilket betød, at Bill Cosby kun blev kendt skyldig i at have seksuelt forgrebet sig på en kvinde ved navn Andrea Constand tilbage i 2004.  

Anklageren i sagen forlangte, at Bill Cosby skulle idømmes en fængselsstraf på 10 års fængsel, samt at han betalte sagens omkostninger samt en bøde på 25.000 dollars – svarende til omkring 160.000 kroner.

Bill Cosbys forsvarsteam krævede modsat, at Bill Cosby afsonede sin straf i husarrest på grund af sin høje alder. Bill Cosby har siden i april siddet i husarrest i sit hjem i Cheltenham i Pennsylvania, efter at han blev kendt skyldig i overgrebet begået mod Andrea Constand. 

Her måtte han kun forlade sit hjem, hvis han skal mødes med sine advokater eller var nødsaget til at søge lægehjælp.

Bill Cosby var tiltalt for i alt tre tilfælde af seksuelle overgreb mod Andrea Constand.

Han blev kendt skyldig i alle tre tiltaler.

Mandag bekræftede dommer Steven O'Neill, at anklagemyndigheden og forsvaret dog var blevet enige om at slå de tre tilfælde af overgreb sammen til ét. Det betød, at den maksimale straf på 30 års fængsel blev reduceret til 10.

Bill Cosby har hele tiden nægtet sig skyldig.

De sidste par år har været en lang nedtur for den tidligere så populære skuespiller, der i Danmark bedst er kendt for sin rolle som Cliff Huxtable i ”Cosby & Co”, hvor han var far til en storfamilie.

I forbindelse med dommen tilbage i april valgte universitetet 'Temple' i hans hjemby Philadelphia at fratage ham den æresdoktorgrad, som han tidligere var blevet tildelt.

Bill Cosby var i sin tid studerende på universitetet, og det var her, at han mange år senere første gang mødte sit offer, Andrea Constand.

Se videoen, hvor Bill Cosby bliver kørt til fængslet iført håndjern herunder:

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close