Hollywood 25. september 2018

Kan ryge 10 år i fængsel: : Bill Cosbys skæbne afgøres i dag

Den fallerede Bill Cosby får i dag udmålt sin straf, efter at han i foråret blev kendt skyldig i seksuelle overgreb
(Foto: MEGA)

I dag bliver skæbnesvanger for den 81-årige tidligere skuespiller Bill Cosby.

En domstol i delstaten Pennsylvania skal således i dag tage stilling til, hvorvidt den engang så højtelskede skuespiller skal idømmes en længere fængselsstraf, efter han tidligere på året blev kendt skyldig i en række seksuelle overgreb.

Bill Cosby risikerer op til 10 års fængsel i sagen.

Det var tilbage i april, at den 81-årige komiker blev kendt skyldig i seksuelle overgreb. I alt havde omkring 60 kvinder anklaget Bill Cosby for at have forgrebet sig på dem i en lang årrække, der strakte sig helt tilbage til 1960’erne.

Mange af sagerne var dog juridisk forældede, hvilket betød, at Bill Cosby kun blev kendt skyldig i at have seksuelt forgrebet sig på en kvinde ved navn Andrea Constand tilbage i 2004.  

Anklageren i sagen forlanger, at Bill Cosby idømmes en fængselsstraf på 10 års fængsel, samt at han betaler sagens omkostninger samt en bøde på 25.000 dollars – svarende til omkring 160.000 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Bill Cosby har siden april siddet i husarrest. Foto: MEGA

Bill Cosbys forsvarsteam kræver modsat, at Bill Cosby afsoner sin straf i husarrest på grund af sin høje alder. Bill Cosby har siden i april siddet i husarrest i sit hjem i Cheltenham i Pennsylvania, efter at han blev kendt skyldig i overgrebet begået mod Andrea Constand.

Her måtte han kun forlade sit hjem, hvis han skal mødes med sine advokater eller er nødsaget til at søge lægehjælp.

Bill Cosby var tiltalt for i alt tre tilfælde af seksuelle overgreb mod Andrea Constand.

Han blev kendt skyldig i alle tre tiltaler.

Mandag bekræftede dommer Steven O'Neill, at anklagemyndigheden og forsvaret dog var blevet enige om at slå de tre tilfælde af overgreb sammen til ét. Det betyder, at den maksimale straf på 30 års fængsel blev reduceret til 10.

Bill Cosby har hele tiden nægtet sig skyldig.

De sidste par år har været en lang nedtur for den tidligere så populære skuespiller, der i Danmark bedst er kendt for sin rolle som Cliff Huxtable i ”Cosby & Co”, hvor han var far til en storfamilie.

I forbindelse med dommen tilbage i april valgte universitetet 'Temple' i hans hjemby Philadelphia at fratage ham den æresdoktorgrad, som han tidligere var blevet tildelt.

Bill Cosby var i sin tid studerende på universitetet, og det var her, at han mange år senere første gang mødte sit offer, Andrea Constand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold