Hollywood9. februar 2016

Her er årets ”Oscar-klassefoto” – kan du spotte det kontroversielle?

Traditionen tro samledes de nominerede til Oscar-festen 2016 mandag aften for at få taget det obligatoriske klassefoto. Men der er noget ved billedet, der har fået flere til at rase. Kan du spotte, hvad det kontroversielle er?
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alle_nominerede_oscar_2016.jpg
 (Foto: All Over)

Om kort tid skydes årets vildeste film-fest i gang, når årets Oscar-statuetter bliver uddelt i slutningen af februar.

Men allerede mandag tyvstartede de nominerede festlighederne, da de var samlet til den traditionsrige ”nomineringsfrokost” – men billedet har ikke kun affødt lutter jubel blandt filmkritikerne.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alle_nominerede_oscar_2016.jpg
 (Foto: All Over)

Klassefotoet fra dette års Oscar-fest. Foto: All Over

Flere er nemlig rasende over, at alle kandidater til de fornemme statuetter er hvide personer – og at der ikke findes én eneste farvet person blandt de nominerede stjerner, der blandt andre tæller Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jennifer Lawrence og Lady Gaga.

Kritikken har dog været i gang, siden Academy Award i midten af januar afslørede årets nominerede. På de sociale medier har kritikere udtrykt deres foragt via hashtagget #oscarssowhite.

Og kritikken var også at finde ved sidste års Oscar-fest. Skuespilleren Al Sharpton, der står i spidsen for en 'alsidighedskomité' i Hollywood, sendte endda et åbent brev til medlemmer af Akademiet:

- Manglen på alsidighed ved dagens Oscar-nomineringer er rystende. Filmindustrien er som Rocky Mountains, jo højere man kommer op, jo mere hvidt bliver det, skrev han blandt andet.

Sponsoreret indhold