Hollywood19. september 2016

Harry Potters hus er til salg

Nu er det muligt at få fingrene i Harry Potters barndomshjem. Komplet med værelse under trappen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.00029060.jpg
 Foto: All Over Press

I den første Harry Potter-film møder vi den lille dreng, der har fået sovekammer under trappen af sin forfærdelige tante Petunia og onkel Vernon.

Huset, det i filmene ligger på Privet Drive nummer 4, er nu sat til salg. Huset ligget godt nok ikke i Little Whingeing i Surrey, men i stedet for i Martins Heron i Bracknell.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.00130225.jpg
 Foto: All Over Press

(Foto: All Over Press) Det originale hus i Martin Heron, Bracknell. Huset blev kun brugt i den første Harry Potter-film, "Harry Potter og de vises sten".

Det lille hus har foruden stort køkken, bad og dagligstue tre soveværelser. Vi husker tydeligt, at den 11-årige Harry måtte sove i det lille rum under trappen, til trods for, at der var et soveværelse ledigt i det lille forstadshus.

Og huset har det lille, ubekvemme værelse under trappen endnu.

Huset blev brugt som det er i den første fim. Efterfølgende er der blevet bygget en tro kopi af huset på filmsettet til de næste film, hvilket er grunden til, at huset i Martins Heron kun blev brugt som kulisse i den første film.

https://imgix.seoghoer.dk/10.5679300u.jpg
 Foto: All Over Press

(Foto: All Over Press) Der blev bygget en kulisse af det karakteristiske hus på den fiktive adresse Privet Drive nummer 4.

Huset har været sat til salg flere gange siden den første film udkom i 2001, og huset er netop blevet sat til salg for 475.000 pund. Det svarer til lige over 4,1 millioner danske kroner.

Har man lyst til at bo i huset, hvor magien startede for første gang for 15 år siden, skal man altså have lidt penge op af lommen. Man kan dog trøste sig med, at huset kun ligger 200 meter fra den nærmeste togstation, Martin Heron Station.

https://imgix.seoghoer.dk/10.1677520y.jpg
 Foto: All Over Press

(Foto: All Over Press) Rummet under trappen, hvor den unge Harry Potter måtte sove. Rummet er natuligvis at finde i det ikoniske hus.

Der blev i alt lavet 8 Harry Potter film, selvom der kun var lavet 7 oprindelige bøger. Den sidste bog, "Harry Potter og Dødsregalierne", blev nemlig opdelt i to film. I 2016 kom teaterstykket "Harry Potter og det forbandede barn", som J. K. Rowling har været med til at skrive. Teaterstykket fik pustet til det gamle Harry Potter-univers, og der er forsøgt at holde liv i universet på det store lærred med filmen "Fantastiske skabninger og hvor de findes", der får premiere i Danmark den 17. november. Filmen er bygget på bogen af samme navn, der bruges som en lærebog på den magiske troldmandsskole, Hogwarts.

"Harry Potter og det forbandede barn" er siden udkommet på bog. Indtil videre kan bogen læses på engelsk, men den udkommer på dansk den 14. oktober. Indtil da kan man læse op på Harry Potters vilde historie om hans barn- og ungdom, da den nye bog handler om den voksne Harry Potter og hans børn.

Sponsoreret indhold