Hollywood28. april 2017

Det helt store spørgsmål i Titanic: Giver denne teori svaret?

En Titanic-fan er kommet med en ny teori om, hvorfor der ikke var plads til både Jack og Rose på den flydende dør i "Titanic"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/titanic.jpg
 (Foto: All Over)

Det er det helt store spørgsmål, vi stiller os selv, hver gang vi ser "Titanic".

Kunne der virkelig ikke blive plads til Jack på den flydende dør?

Selvom filmens instruktør, James Cameron, flere gange har udtalt, at der ikke er opdrift nok til to personer, så nægter fans af filmen at godtage den forklaring.

Fra tid til anden dukker der derfor nye og ældre teorier op igen om, hvorfor Jack endte sine dage i det kolde hav, imens Rose har plads nok på døren.

En af de teorier er lige nu kommet frem igen.

Det er en bruger på Reddit, der har fundet på teorien.

Ifølge ham skyldes Jacks (måske) unødvendige død, at han slet ikke er en rigtig person.

Han skulle derimod være en projektion, som Rose har skabt i sit hoved, fordi hun er psykotisk ombord på skibet.

Hendes ulykke over at skulle gifte sig med en mand, hun afskyr, skulle derfor have fået hende til at opfinde Jack, som en anden og bedre virkelighed.

Han bakker teorien op med flere beviser.

For det første at Jack og Rose mødes første gang, da Rose er ved at springe ud fra skibet i et selvmordsforsøg. Her skal Jack altså blive skabt i hendes hoved som en redningsmand, der kommer på det helt rigtige tidspunkt.

I en af filmens sidste scener siger en af forskerne, at de aldrig har fundet nogle indikationer på, at Jack var ombord på skibet. Hertil svarer Rose "No, there wouldn't be, would there... He exists now only in my memory". Det skal altså ifølge brugeren indikere, at Rose er helt klar over, at Jack kun var skabt i hendes hoved.

Og så er der selvfølgelig det faktum, at Jack ikke får en plads på døren. Hvis han ikke er virkelig, kan Rose netop ikke give ham en plads.

Om teorien holder stik eller ej, får vi nok aldrig helt at vide, men dette er i hvert fald endnu et bud i rækken af forslag til, hvorfor Jack ikke fik en plads på døren.

I galleriet herunder kan du se, hvordan stjernerne fra filmen ser ud i dag:

Sådan ser Titanic-stjernerne ud i dag

Sponsoreret indhold