Hollywood 27. maj 2017

Familie og venner tog rørende afsked med Chris Cornell

Chris Cornell blev begravet fredag, og både familie, venner, fans og kolleger dukkede op for at sige farvel.
(Foto: All Over)

Det kom som et chok for familien, venner, fans og musikkolleger, da det amerikanske rockikon Chris Cornell døde tidligere på måneden - 52 år gammel.

Fredag tog venner og familien så en rørende afsked med musikeren, der var forsanger i rockbandet Soundgarden. Han blev begravet ved en stjernespækket ceremoni i Los Angeles.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skriver britiske BBC og nyhedsbureauet AP.

Stjerner som Pharrell Williams, Brad Pitt, James Franco, Christian Bale og Courtney Love var mødt op til den følelsesladede ceremoni, hvor blandt andre guitaristen Tom Morello, der var en del af bandet Audioslave sammen med Chris Cornell, mindedes sangeren foran de fremmødte.

- Chris var lige så melodisk som Beatles, lige så "heavy" som Sabbath og lige så jagende som Edgar Allen Poe (amerikansk digter fra 1800-tallet, red.).

- De dæmoner, han kæmpede med, var rigtige. Men han udnyttede de dæmoner og red dem for at lave noget af det bedste rock 'n' roll nogensinde, sagde den tidligere bandkammerat i sine mindeord ifølge AP.

Under ceremonien spillede Chester Bennington og Brad Delson, der er henholdsvis forsanger og guitarist i bandet Linkin Park, en version af Leonard Cohens sang "Hallelujah".

Senere besøgte de sørgende Chris Cornells grav, mens de lyttede til sangerens roste og kendte hit "Black Hole Sun".

Soundgarden-sangeren blev ifølge BBC begravet i Garden of Legend, hvor flere af Hollywoods største stjerner ligger. Her blev han stedt til hvile ved siden af guitarist og sangskriver Johnny Ramone.

Uden for kirkegården Hollywood Forever Cemetery i Los Angeles var flere af rockstjernens fans også mødt op for at tage afsked med deres idol.

Nyheden om sangstjernens død kom den 18. maj. Han blev fundet død efter en koncert i storbyen Detroit i delstaten Michigan.

Kort tid efter bekræftede retsmedicinere i Detroit ifølge Reuters, at musikeren havde taget livet af sig selv.

Cornell efterlader sig sin kone og parrets to fælles børn samt en datter fra sit første ægteskab.

Chris Cornell (billeder fra hans liv)

Sponsoreret indhold