Hollywood19. oktober 2019

Elton John: Ku’ ik’ score stoffer i Randers

Det var simpelthen ikke til at opdrive kokain for Elton John, da han i slutningen af 80’erne optog et album i Puk-studiet ved Randers, fortæller han i sin nye bog ”Mig”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/elton_john_2.jpg
 (Foto: MEGA)

Stofferne flød og det samme gjorde alkoholen i Elton Johns liv i 1970’erne og i 1980’erne. Flere gange havde han prøvet at stoppe i en periode for så at genoptage sit misbrug.

Det kunne godt være, at han var - og er - til mænd, men i en periode fra 1984 til 1988 var han gift med Renate Blauel. Han havde friet til hende, da de kom så godt ud af det med hinanden, men han vidste godt, at forholdet var på lånt tid.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/megass3317410_001.jpg
 Foto: MEGA

Foto: MEGA
Fra 1984 til 1988 var Elton John gift med Renate Blauel.

Da Elton John og Renate gik fra hinanden i 1988, lå paparazzierne på lur overalt, og Elton flygtede til det berømte Puk-studiet ved Randers for at komme væk fra det hele – også stofferne – da han indspillede "Sleeping with the Past".

– I en vis forstand lykkedes det også. Ikke engang jeg kunne finde ud af at score stoffer ude på landet i Danmark. Det var midt om vinteren, iskoldt og fuldstændig mennesketomt; det havde været lettere at finde en kokaindealer på månen, skriver Elton John i bogen ”Mig”.

Det betød dog ikke, at der var lukket for at feste, for sangeren opdagede hurtigt, at de danske vikinger i den grad kunne være med, når det kom til at drikke tæt.

– Til gengæld tog vi hver aften ind til den nærmeste by Randers for at gå på værtshus og forbløffes over danskernes måde at drikke på. Dejlige mennesker, yderst venlige og altid parat til at appellere til min konkurrencementalitet ved at udfordre os til en omgang dart, men når man ser dem med sprut, bliver arven fra de gamle vikinger endog meget tydelig. Jeg burde ikke have forsøgt at holde trit med dem, men også der løb min konkurrencementalitet af med mig. Den lokale spiritus var livstruende – de kaldte den Nordsøolie. Jeg blev relativt vant til at vågne op på gulvet i en andens værelse med tungen klistret til ganen og en fast overbevisning om, at netop dette tilfælde af alkoholforgiftning ville blive skæbnesvangert.

Sponsoreret indhold