Ed Sheeran vil spille på lille scene

Først var han hjemløs - i dag optræder han foran tusinder af skrigende fans

Først var han hjemløs - i dag optræder han foran tusinder af skrigende fans

Foto: All Over Press- Kan jeg ikke spille her næste gang, Mark?, siger Ed Sheeran og kigger håbefuldt på sin tourmanager.

Den rødhårede sanger, der på få år har gjort sig selv til verdensstjerne, står og kigger ud over Radiohusets scene på Frederiksberg. Den lille koncertsal med plads til lige godt 1000 mennesker, har grebet ham om hjertet. Samme aften skal han spille en udsolgt koncert i Forum.

Først skulle koncerten have været afholdt i Falconer Salen. Men efter kun 45 minutter var billetterne udsolgt. Så blev den rykket til Forum, hvor 8100 fans kunne få adgang.

LÆS OGSÅ: Ed Sheeran boede på gaden i flere år

Men også her blev billetterne revet væk og ventelisten til koncerten oversteg antallet af billetter, der overhovedet var sat til salg. 16.000 håbefulde fans stod således på den.

- Det kommer virkelig bag på mig at min musik er så populær her. Da jeg var i Danmark sidst, spurgte jeg, hvordan det gik med min plade. Og der sagde de, at det ikke gik så godt, siger Ed Sheeran og griner.

Men for den britiske sanger, der på kun tre minutter måtte melde alt udsolgt, da han sidste år spillede i det legendariske Madison Square Garden i New York, betyder det ikke så meget, om det er 30 eller 30.000 mennesker, han spiller for.

LÆS OGSÅ: Ed Sheeran: Jeg var ikke hjemløs

Og trods succesen, så spiller han stadig ind i mellem små, gratis koncerter på barer og små spillesteder - bare for sjov.

- Ved at gøre det, gør jeg det interessant at spille. Nu kigger jeg på denne her scene og drømmer om at spille her en dag. Det ville jeg virkelig gerne, siger Ed Sheeran, mens han lader blikket glide over de læderbrune sæder på publikumsrækkerne i den lille sal på Frederiksberg.

Hvis det lykkes Ed Sheeran at overtale tourmanageren til endnu et besøg i den danske hovedstad, bliver det med al sandsynlighed ikke i år, for programmet er allerede mere end pakket for den 23-årige sanger.

- Jeg spiller 250 koncerter i år. Jeg kan godt lide at have travlt. Og det er jo mit job. Selv når jeg er træt, får jeg et adrenalin-kick, når jeg går på scenen, siger han.

LÆS OGSÅ: Selena Gomez glemte sig selv på vejen mod succes

Arbejdsmoralen, han udviser, har sine fordele. Ed Sheeran har knoklet så hårdt, at han - hvis ikke musikken var meget mere end bare en levevej - sagtens kunne gå på pension allerede nu.

- Selvfølgelig har jeg nogle gange lyst til at trække stikket og rejse et eller andet sted hen et par måneder og bare slappe af, men hvis jeg havde gjort det for to år siden, havde det ikke været særlig godt for min karriere.

- Jeg får en pause næste sommer, og når jeg når dertil, så ved jeg, at jeg aldrig behøver at arbejde en dag mere i mit liv. Men det vil jeg selvfølgelig gerne. Men fordi jeg har arbejdet nonstop i fire år kan jeg gøre præcis, hvad jeg vil, siger sangeren, der i juni udkom med sit andet album, "X".

LÆS OGSÅ: Wozniacki: Derfor glemmer jeg mine millioner

Et album, der for alvor slog hans stjernestatus fast med hits som "Thinking Out Loud" og "Sing". Succesen har været overvældende, og det kan den britiske sanger godt mærke. Det er ikke mere end et par år siden, at han boede på sofaer rundt omkring og knap havde til dagen og vejen, mens han prøvede at slå igennem som musiker.

- Jeg tror ikke, man kan blive ved med at være den samme, når man slår igennem. Man ændrer sig, og det gør folk omkring én også. Jeg tror, succesen ændrer én. Men også på en positiv måde. Jeg er langt mere fokuseret, end jeg var før i tiden, siger han.

- Mit liv er langt mere struktureret nu. Før i tiden var det jo mig selv, der bookede mine optrædener og sørgede for at hente lønchecken bagefter, og det var mig selv, der bookede mig ind i øvelokaler og købte togbilletter. Jeg gjorde alt selv. Nu skriver jeg sange, spiller koncerter og laver interviews, og det er det, siger han.

Ed Sheeran spiller i november blandt andet også i Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close