Hollywood11. september 2021

Disney i stor kovending: Danske biografer jubler

Lover at sende nye Disney-film først i biografen resten af året - det er godt nyt for danske biografer, mener brancheforening
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Disney har besluttet at give resten af sine nye film i 2021 debut i biografen, inden de rammer diverse streamingtjenester.

Glædelig nyhed

Og meldingen kan give et rygstød til biograferne, som har kæmpet med coronanedlukninger og med at få folk tilbage i salene efter hele eller delvise genåbninger.

- Det er virkelig en glædelig nyhed, siger Lars Werge, der er direktør for brancheorganisationen Danske Biografer, til SE og HØR.

Ifølge ham har det præget hele branchen, at store filmselskaber som Disney den seneste tid har sendt deres film direkte til streaming først.

- Samtidig har selskaberne været meget fastlåste i forhandlingerne med vores medlemmer, der har brug for andre vilkår i aftalerne med for eksempel Disney, hvis filmene ikke får en chance i biografen først.

null

I krig med superstjerne

* Meldingen fra Disney kommer i kølvandet på, at filmen "Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings" har fået pæn succes med premiere udelukkende i biograferne.

* Filmen var den første Marvel-film i to år, der fik premiere kun i biograferne.

* Skuespilleren Scarlett Johansson har sagsøgt Disney for at udgive Black Widow på Disney+ samtidig med biografpremieren.

* Ifølge skuespilleren var hun i kontrakten garanteret, at filmen først skulle have premiere i biograferne. Hendes løn for filmen er i høj grad baseret på, hvordan filmen klarer sig i biograferne.

Publikum vil gerne

Lars Werge er derfor glad for, at Disney nu kan se, at det også er godt for dem, at film får eksklusiv premiere i biografen.

- Mange af de film, som Disney laver, er jo optaget til det store lærred.

- Men publikum vil også gerne i biografen. Faktisk er august den bedste måned i lang tid for danske biografer - også bedre når man sammenligner med august i et år uden corona, siger Lars Werge til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170525-201251-pf_2mb.jpg
 Foto: Swns Bristol/Ritzau Scanpix

Disney vil igen vise sine storfilm i biografen, før de ender på streaming. Foto: SWNS Bristol/Ritzau Scanpix

De er på vej

Blandt de Disney-film, der står til at få premiere, er Marvel-filmen "Eternals". Også Ridley Scott-filmen "The Last Duel" og instruktøren Steven Spielbergs genindspilning af "West Side Story" får premiere i år.

Alle vil de blive vist 45 dage i biografen, før de bliver gjort tilgængelige på streamingtjenester.

Der kan dog være forskel fra land til land på de aftaler, som Disney indgår med de enkelte biografkæder.

null

Sponsoreret indhold