Hollywood 19. juli 2017

Det kan du lære af "Game of Thrones"

Har du endnu ikke set "Game of Thrones", så bare kom i gang for du kan lære en masse af at se HBO-serien
Foto: All Over

Natten til mandag oprandt klokkeslættet, som alverdens "Game of Thrones"-fans havde ventet på i et helt år - Premieren på syvende og andensidste sæson af HBOs populære fantasy/middelalder-serie.

Selv om serien med danskerne Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk har et godt tag i seerne, sidder der stadig mange i sofaerne, der aldrig har set et afsnit af "Game of Thrones".

Jerntronen, tre flyvende drager, en dværg og en vinter, der nu har været seks sæsoner undervejs, er altså ren volapyk for ikke "Game of Thrones"-fans, men ifølge det tyske medie BILD, kan man faktisk lære en del ved at sætte sig i sofaen og tænde for fjernsynet.

Læresætning 1:

Tillad aldrig, at andre gør dig mindre, end du er

Det gælder, hvis du er en kvinde, og hvis du er en dværg. Daenerys Targaryen blev som ung solgt til en kriger, men hun voksede op til en klog og ubarmhjertig herskerinde.

Dværgen Tyrion Lannister, der måler 135 centimeter i virkeligheden, overlever i serien ved at bruge sin list og charme.

Læresætning 2:

Stol ikke på andre

Selv om vedkommende opfører sig om, at han aldrig kunne gøre din familie fortræd, betyder det ikke, at han ikke vil slå dig og din familie ihjel. Især familiefester og bryllupper er farlige situationer. Som Lord Baelish så fint udtrykker det:

- Mine venner har jeg gerne i nærheden. Og jeg holder mine fjender endnu tættere.

Læresætning 3:

Alle fornyer sig konstant

I "Game of Thrones" opstår der igen og igen alliancer blandt tidligere fjender. I serien lyder det således: Man slutter ikke fred med sine venner. Man slutter fred med sine fjender.

Læresætning 4:

Blod er tykkere end vand

Familien er det vigtigste. Se bare på familien Stark.

Læresætning 5:

Ond ELLER god eksisterer ikke

"Game of Thrones" viser, hvor ond og god, man kan være. Der er både sadister og psykopater i serien og Cersei (Lena Headey, 43) bliver pludselig en karakter med en kæmpe fanskare. Serien bryder med de sædvanlige fortælleformer, hvor vi normalt kun holder med de gode.

 

Selv om der indtil videre kun er blevet sendt et afsnit af syvende sæson tegner det til at blive endnu en succes for HBO. Mere end 25 millioner fans rundt i hele verden fulgte første episode, der har kostet ca. 12 millioner euro at producere.

Danskere i "Game of Thrones":

Danskere i "Game of Thrones"

Sponsoreret indhold