Derfor forsvandt Daniel Radcliffe ud af rampelyset

Daniel Radcliffes store formue betyder, at han aldrig mere behøver at arbejde, og at han rent kunstnerisk kan beskæftige sig med, hvad han har lyst til.

Daniel Radcliffes store formue betyder, at han aldrig mere behøver at arbejde, og at han rent kunstnerisk kan beskæftige sig med, hvad han har lyst til.

Foto: All Over Press

 
 
Husker du Daniel Radcliffe fra Harry Potter-filmene?
 
Selvfølgelig gør du det.
 
 
Fra den første Harry Potter-film baseret på forfatteren J. K. Rawlings fantasy-romaner havde premiere i 2001, har den lille bebrillede dreng været et verdensnavn.
 
Dengang - da den første film ramte biograferne - var han bare en lille purk på 11 år.
 
I de følgende ti år frem til 2011 blev der lavet syv Harry Potter-film, hvor Radcliffe voksede fra dreng til mand.
 
Men siden succesen i Harry Potter-filmene har han bevæget sig længere og længere væk fra de store Hollywood-produktioner, og har spillet teater på små ukendte scener og har medvirket i smalle film, hvor nogle af hans roller har været mere bizarre end andre.
 
Et eksempel på det er filmen "Swiss Army Man" fra 2016.
 
Her spiller Daniel Radcliffe et pruttende lig, der har konstant erektion.
 
Da den havde premiere på Sundance Filmfestivalen i 2016 vakte den så stort ubehag, at en del af publikum simpelthen udvandrede.
 
Men Radcliffe var glad for rollen.
 
- Chancen for at spille en død fyr i den kontekst var simpelthen for godt et tilbud til at sige nej til, sagde Radcliffe i sin tid, da han efter premieren svarede på spørgsmål fra publikum.
 
I år er han aktuel i den absurde sitcom 'Miracle Workers', hvor Daniel Radcliffe har rollen som en engel, der har evnen til at høre menneskers bønner.
 
Og Radcliffe behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt hans optrædender på små teaterscener eller i bizarre roller i mindre film kører ham i stilling til en ny blockbuster-rolle.
 

Den lille dreng er blevet en voksen mand. (Foto: All Over Press)
 
For hvis han ville, kunne den 27-årige skuespiller trække sig tilbage uden at røre en finger resten af livet.
 
For de syv Harry Potter-film har gjort ham til en yderst velhavende ung mand.
 
På diverse lister over rige kendisser figurerer han med en formue i omegnen af 600 millioner kroner, og det giver ham en kunstnerisk frihed som kun er få unge skuespillere beskåret.
 
- Det er jeg meget taknemmelig over. At have penge betyder, at du ikke behøver at bekymre dig, og det er i sig selv en fantastisk frihed. Og rent karrieremæssigt giver det mig også friheden til alene at deltage i de produktioner, jeg har lyst til, siger Daniel Radcliffe til Belfast Telegraph.
 
De mange hundrede millioner han har på bankbogen er et uvirkeligt beløb for de fleste.
 
- Det er det også for mig. Jeg gør ikke noget med pengene, de står der bare og repræsenterer frihed til at gøre, hvad jeg har lyst til. Samtidig synes jeg, der følger et ansvar med, når man kan tillade sig at vælge og vrage, og jeg kan godt lide, at jeg er svær at kategorisere, så jeg ikke bliver castet til den samme type rolle igen og igen, siger Daniel radcliffe til Belfast telegraph.
 
Uden for lærredet og teaterscenerne dater Radcliffe den amerikanske skuespillerinde Erin Darke.
 
J. K. Rawling, der har skrevet Harry Potter-bøgerne, er angiveligt god for fire milliarder kroner.
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close