Der er blevet noget mere af Becker

Billedet til venstre er fra 1985, hvor Becker vandt Wimbledon som den hidtil yngste. Fotoet til højre er fra London i denne uge.

Billedet til venstre er fra 1985, hvor Becker vandt Wimbledon som den hidtil yngste. Fotoet til højre er fra London i denne uge.

Foto: All Over PressDet er Wimbledon-tid og dermed også tid til at tænke på de tidligere stjerner i turneringen.

En af dem var tyske Boris Becker.

LÆS OGSÅ: Boris Becker har ekstremt stærke gener


Becker som han så ud, da han vandt Wimbledon i 1985 med en sejr i finalen over Kevin Curren. (Foto: All Over Press)

Han satte sit præg på herresingle i 1980'erne hvor han i 1985, 1986 og 1989 vandt Wimbledon. I 1988, 1990, 1991 og 1995 blev Boris Becker nummer to i herresingle og dominerede således i turneringen i et årti.

Den første sejr i 1985 gav ham samtidig flere rekorder, hvoraf en stadig står i dag.

Han var kun 17 år, da han besejrede den sydafrikanske servekanon Kevin Curren, og han er fortsat den yngste vinder af herresingle i Wimbledon.


Becker under French Open, hvis grus han aldrig blev rigtig gode venner med. (Foto: All Over Press)

Med sejren over Curren blev han samtidig den første tysker og den første useedede spiller der vandt herresingle i den mest prestigefyldte af de fire Grand Slam-turneringer.

I 1991 gjorde landsmanden Michael Stich ham kunsten efter og besejrede Becker i en rent tysk finale.

Og i 2001 blev kroaten Goran Ivanisevic den anden useedede spiller, der vandt herresingle i Wimbledon.


Og her er Becker i denne uge. (Foto: All Over Press)

På grund af sin kraftfulde serv og sin forkærlighed for serv- og flugtspillet på de hurtige underlag fik Becker hurtigt tilnavnet "Boom Boom".

Der var dog ikke meget "Boom Boom" over Boris Becker, der i denne uge blev fotograferet i London i yderst afslappet stil.

Der er røget en del kilo på, siden han dominerede Wimbledons græstæppe, og han havde valgt at iklæde sig joggingtøj, da han var ude for at købe en stor buket blomster.

Eneste levn fra gamle dage var, at joggingsættet var fra Puma - Beckers mangeårige sponsor.

Boris Becker, der i dag er gift med den hollandske model Sharlely "Lilly" Kerssenberg og er far til i alt fire børn, er i høj grad stadig involveret i tennissporten som træner for Novak Djokovic, der er finaleseedet i herresingle.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close