Hollywood16. december 2016

Denzel Washington bekræfter: Oscar diskriminerer sorte

Den 61-årige superstjerne fortæller, at han på første hånd har oplevet, hvordan Oscar Akademiet fravælger sorte.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/klsgjfadsfv1.jpg
 (Foto: All Over Press)

Årets Oscar-uddeling i februar nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at der endnu engang bliver pustet liv i debatten om, hvorvidt sorte bliver diskrimineret af folkene bag prisuddelingen.

En af dem, der nu blander sig, er Hollywood-stjernen Denzel Washington, der gennem sin karriere har modtaget to Oscar-statuetter.

Alligevel lægger den 61-årige skuespiller i et nyt interview med tv-programmet 60 Minutes ikke skjul på, hvordan han selv har oplevet, at sorte skuespillere bliver forbigået, når det gælder Oscar-priser.

- Jeg har været manden, hvis navn blev råbt op under Oscar-uddelingen. Jeg har været manden, hvis navn ikke blev råbt op, selv om alle troede, de ville råbe mit navn. Så jeg har gennemlevet det, siger Denzel Washington blandt andet i interviewet.

Denzel Washington forventes at blive nomineret til en Oscar for syvende gang for sin seneste film "Fences" forud for dette års prisuddeling.

Og han har da heller ikke tænkt sig at lade diskrimination af sorte påvirke sit arbejde som skuespiller.

- Hvis du leder efter en undskyldning, så finder du den. Du kan finde den, hvor du vil. Du kan ikke leve sådan. Bare gør det bedste, du kan, lyder rådet fra Denzel Washington i interviewet.

Sponsoreret indhold